Situatia se degradeaza in Franta, creste numarul deceselor din cauza Covid-19. Presedintele Macron se adreseaza natiunii in aceasta seara
Breaking NewsExterne

Franta prelungeste starea de urgenta cu doua luni, pana la 24 iulie. Guvernul francez: Ridicarea restrictiilor la 23 mai ar fi prematura, riscurile sunt dovedite

Franta prelungeste starea de urgenta cu doua luni, pana la 24 iulie. Guvernul francez a decis sambata prelungirea cu doua luni, pana la 24 iulie, a starii de urgenta sanitara in vigoare pentru a lupta impotriva epidemiei de COVID-19, a anuntat ministrul Sanatatii, Olivier Véran, potrivit AFP.

Introdusa 24 martie, starea de urgenta sanitara este prelungita deoarece ridicarea sa la 23 mai “ar fi prematura”, “riscurile de revenire a epidemiei” fiind “dovedite in cazul intreruperii bruste a masurile in vigoare”, se arata in proiectul de lege examinat sambata in consiliul de ministri si care ar urma sa fie inaintat incepand de luni parlamentului.

Textul precizeaza in special conditiile de carantina pentru persoanele care vin in Franta si care sunt infectate cu virusul.

Proiectul de lege prevede de asemenea introducerea unui “sistem de informare” privind persoanele bolnave si anturajul lor pentru o perioada maxima de un an, potrivit Agerpres.

Propunerea urmareste “consolidarea cadrului juridic” si “extinderea sa” pentru “a integra provocarile relaxarii masurilor de izolare”, care ar urma sa fie aplicata de la 11 mai, a spus Olivier Véran la finalul consiliului de ministri.

“Va trebui sa traim pentru un timp cu virusul”, a subliniat el.

“Miza urmatoarelor luni va fi sa invatam sa traim cu virusul”, a declarat si ministrul de Interne, Christophe Castaner.

Noul coronavirus a facut 24.594 de morti in Franta, conform ultimului bilant oficial comunicat vineri seara.

Articole asemănătoare

Liviu Dragnea, condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare. El a demisionat din functia de ministru

Lucy Ionesco

Ordonanta interceptarilor, avizata de CSAT si adoptata de Guvern. Ministrul Justitiei: SRI poate face interceptari in conditii speciale

Lucy Ionesco

Romani din Marea Britanie muncesc mult, isi platesc taxele si sporesc concurenta la chirii

Ioana Badulescu