Situatia se degradeaza in Franta, creste numarul deceselor din cauza Covid-19. Presedintele Macron se adreseaza natiunii in aceasta seara
Externe

Franta reintroduce starea de urgenta din cauza coronavirusului, cu restrictii de circulatie

Franta reinstituie starea de urgenta sanitara din cauza cresterii explozive a cazurilor de coronavirus, decizie care se aplica cu restrictii de circulatie intre orele 21:00 si 6:00. oricine incalca restrictiile de circulatie care vor fi impuse in marile orase din Franta va fi amendat, a anuntat presedintele Emmanuel Macron.

Franta a raportat miercuri 22.591 de noi cazuri de coronavirus, bilantul zilnic depasind pragul de 20.000 pentru a treia oara in ultimile sase zile.

De asemenea, numarul persoanelor spitalizate cu Covid-19 este tot mai mare, la fel si numarul deceselor, transmite presa din hexagon. Numarul total al cazurilor de coronavirus in Franta a ajuns la 779.063.

Astazi, autoritatile franceze au anuntat reinstituirea starii de urgenta sanitara pe teritoriul Frantei incepand din 17 octombrie.

„In contextul propagarii pe teritoriul national, epidemia de Covid-19 reprezinta o catastrofa sanitara care pune in pericol, prin natura si gravitatea sa, sanatatea populatiei. Se justifica decretarea starii de urgenta sanitara, pentru a putea fi aplicate masuri proportionate cu riscurile medicale”, a comunicat Guvernul Jean Castex.

Presedintele Emmanuel Macron a dat asigurari ca autoritatile nu au pierdut controlul asupra epidemiei de coronavirus.

„Nu am pierdut controlul. Suntem intr-o situatie preocupanta, care arata ca nu putem fi inactivi, dar nici nu trebuie sa intram in panica. Am tras invataminte din primul val epidemic. Am avut 30.000 de victime, iar de atunci inca 2.000 de victime suplimentare. Virusul revine. Suntem in ceea ce adesea este numit drept al doilea val epidemic, iar acest lucru este in intreaga Europa”, a declarat Emmanuel Macron.

Franta anulase starea de urgenta sanitara in iulie.

„Dar nu am pierdut controlul. Insa serviciile de urgenta, serviciile spitalicesti sunt intr-o situatie mai preocupanta decat inainte”, a explicat presedintele Frantei.

Emmanuel Macron a confirmat ca vor fi impuse restrictii de circulatie intre orele 21:00 si 6:00 in regiunea Ile-de-France, inclusiv in Paris, si in alte metropole – Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse si Montpellier. Restrictiile vor dura patru saptamani. „Interdictiile de circulatie pe timp de noapte sunt o masura pertinenta. Ar fi disproportionat sa reintroducem restrictii totale pe intreg teritoriul tarii”, a argumentat Emmanuel Macron.

„Restrictiile vor dura patru saptamani si vom merge la Parlament pentru a le prelungi pana la 1 decembrie. Sase saptamani este intervalul de timp care ni se pare util”, a mai declarat seful statului francez.

Emmanuel Macron spune ca oricine incalca restrictiile de circulatie care vor fi impuse in marile orase din Franta va fi amendat cu 135 de euro (158,61 lire sterline).

 

Related posts

BULGARIA. Candidatul pro-rus Rumen Radev a castigat alegerile prezidentiale cu aproape 60% din voturi

Delia Ion

MAE a emis o atentionare de calatorie in Spania

Delia Ion

Crestere uriasa a cazurilor de coronavirus in Marea Britanie. Guvernul aplica sistemul de carantina locala pe trei niveluri

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult