FRATII TERORISTI KOUACHI AU MURIT DUPA UN ASALT AL FORTELOR SPECIALE IN TIPOGRAFIA DIN DANMARTIN-EN-GOELE. LIVE

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 9, 2015 11:20

FRATII TERORISTI KOUACHI AU MURIT DUPA UN ASALT AL FORTELOR SPECIALE IN TIPOGRAFIA DIN DANMARTIN-EN-GOELE. LIVE

Toti cei trei atacatori care au luat, vineri, ostatici in Paris – fratii Said si Cherif Kouachi, suspecti pentru atacul de la Charlie Hebdo, precum si Amedy Coulibaly, care a impuscat o politista – au fost ucisi. Ostaticii din magazin si cel retinut de fratii Kouachi au fost eliberati. Fratii Cherif si Said Kouachi sunt suspectati de comiterea atacului terorism care a avut loc miercuri la redactia revistei Charlie Hebdo.

Trupele antitero au dat asaltul in jurul orei 18.00 (ora Romaniei) si au reusit eliberarea unui numar neprecizat de ostatici de la magazin si tipografie, precum si uciderea fratilor Said si Cherif Kouachi, precum a lui Amedy Coulibaly.

Bilantul asaltului de la magazinul evreiesc este insa dur: Atentatorul ucis, 3 ostatici morti, 4 ostatici raniti grav intre viata si moarte, 2 politisti raniti grav, 1 politist ranit usor (surse medicale pentru RTL).

FRANTA – Situatia se precipita in Franta. Fratii teroristi Cherif si Said Kouachi, care au omorat miercuri 12 persoane la sediul ziarului umoristic Charlie Hebdo, au reusit sa ajunga in nordul Frantei, unde au luat doi ostatici intr-o fabrica din satul Dammartin-en-Goele, la cativa km de aeroportul din Roissy, scrie Le Parisien. Cei doi frati teroristi au reusit sa se baricadeze in fabrica in jurul orei 10.00 (ora Romaniei), dupa un schimb de focuri pe Drumul National 2. Fabrica este sub asediu la aceasta ora, iar potrivit unor informatii publicate de presa franceza ar fi ucis deja doi oameni si a ranit alte 20.

UPDATE ora 15.36: ISIS ar fi spart site-urilor mai multor primarii din Franta. Totodata, MAE roman a emis o avertizare de calatorie in Franta. Complicea atacatorului ar avea 26 de ani.

UPDATE ora 15.24: Doua dintre cele cinci persoane luate ca ostatici la supermarket au murit, informeaza AFP.

UPDATE ora 15.21: Ministerul de Interne a confirmat ca sunt cinci ostatici la supermarketul din Porte de Vincennes, posibil printre ei si un copil.

UPDATE ora 15.10: O alta luare de ostatici s-a produs, tot vineri, intr-o bacanie din Paris, situata in Porte de Vincennes. Sunt cel putin 5 persoane luate ca ostatici, femei si copii aflati in magazin in momentul atacului. AFLA AICI DETALII DESPRE ACEST NOU ATAC

De precizat ca teroristii de la Statul Islamic au revendicat masacrul de la redactia Charles Hebdo din Paris.

UPDATE ora 12.33: O femeie este tinuta ostatica de fratii Kouachi, transmite presa franceza. Cei doi ar fi gata sa moara ca niste martiri, potrivit unor informatii deocamdata neoficiale, se pare ca ar fi existat o negociere intre politisti si fratii teroristi.

UPDATE ora 12.19: Atacatorii ar fi intrat deja in legatura cu politia, care doreste o capturare fara varsare de sange.

UPDATE ora 11.50: Fostul ministru de Interne spune ca exista mai multi ostatici, iar actualul ministru a spus ca o interventie de neutralizare a teroristilor are loc in Dammartin-en-Goele.

UPDATE ora 11.36: Mai multi liceeni sunt baricadati de teama. Fabrica unde se afla ostaticii si suspectii este o firma specializata in productia de materiale publicitare, iar satul se afla la 40 km N-E de Paris.

UPDATE ora 11.30: Informatia referitoare la cei doi morti nu este confirmata, insa ar fi mai multi raniti. Vezi aici imagini LIVE

UPDATE ora 11.25: Doua dintre cele patru piste au fost inchise la aeroportul Charles de Gaulle. Societatea aeroportuara pariziana precizeaza ca operatiunile aeroportuare sunt redirijate in sudul zonei. Politistii incearca sa preia controlul asupra fabricii in care fratii teroristi au luat ostatici.

UPDATE ora 11.00: Doi morti si 20 de raniti in schimbul de focuri, scrie Le Parisien. Alte 10 persoane sunt luate ostatice. Intrarea in sat este blocata. Se pare ca au inceput negocierile. Toate caile de acces in satul Dammartin-en-Goele sunt blocate. Cei doi au furat in cursul diminetii o masina si imediat au fost urmariti cu trei elicoptere. Ulterior, acestia s-au refugiat intr-o fabrica, unde au luat ostatici.

UPDATE ora 10.58: Le Figaro anunta ca au inceput negocierile cu cele doua persoane care au un ostatic. Corespondentul Sky News anunta ca presa a fost rugata sa paraseasca zona, din cauza pericolului prea mare.

HotWeek.ro iti recomanda si: Ion Cristoiu: Pentru a fi la moda, multi jurnalisti si politicieni au preluat mesajul JE SUIS CHARLIE

Autoritatile franceze urmeaza procedura de abordare pentru a se actiona astfel incat sa nu mai existe si alte victime, cei doi fiind frati teroristi fiind inarmati. Cinci elicoptere survoleaza zona respectiva, un convoi se indreapta spre zona respectiva. De precizat ca Franta a preluat politica americana: “nu se negociaza cu teroristii”.


EN DIRECT : toute l’actu FRANCE 24 en Français by france24
Incearca sa se schimbe tactica de apropiere catre ei, in urma unor video-uri care au aparut pe retele de socializare, jihadistii incearca sa-i sustina pe fratii lor in aceasta urmarire.

Fratii teroristi s-au refugiat intr-o fabrica, insa deocamdata nu sunt multe detalii despre situatia de acolo. Ei ar avea un ajutor din partea localnicilor, potrivit unor surse neverificate.

S-a inceput arestarea rudelor si prietenilor atcatorilor, pentru a vedea pana unde se intinde reteaua coordonata de cei doi frati.
Fratii teroristi ar fi luat deja ostatici in acea fabrica.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.