Fregata “Regele Ferdinand” va fi integrata intr-o grupare navala NATO, urmand sa participe la un exercitiu multinational organizat de fortele navale ucrainene si americane

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 4, 2019 22:31

Fregata “Regele Ferdinand” va fi integrata intr-o grupare navala NATO, urmand sa participe la un exercitiu multinational organizat de fortele navale ucrainene si americane

Fregata “Regele Ferdinand” va fi integrata intr-o grupare navala NATO, care se va afla timp de aproape trei saptamani in Marea Neagra, urmand sa participe la un exercitiu multinational organizat de fortele navale ucrainene si americane, in bazinul vestic al Marii Negre. La acest exercitiu, Fortele Navale Romane vor mai fi reprezentate de corveta “Eustatiu Sebastian” si de nava purtatoare de rachete “Lastunul”.

Fortele Navale Romane au transmis, joi, printr-un comunicat de presa, ca fregata “Regele Ferdinand” va fi integrata in gruparea navala permanenta SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), care opereaza in Marea Neagra, in perioada 3-22 iulie.

“Dupa ce a plecat, miercuri, 3 iulie, din portul Constanta, fregata Regele Ferdinand a primit, in largul Marii Negre, vizita comandantului gruparii navale SNMG-2, doamna commodore Josee Kurtz (Canada), care a transmis echipajului navei romanesti un mesaj de bun venit in gruparea navala NATO si a prezentat principalele misiuni pe care echipajul fregatei romanesti le va executa, impreuna cu celelalte echipaje ale navelor care fac parte din SNMG-2, respectiv HMCS Toronto (Canada), HMS Duncan (Marea Britanie) si TCG Turgutreis (Turcia)”, se arata in comunicat.

Sursa citata mentioneaza ca, joi, gruparea navala SNMG-2 a intrat in portul Odessa din Ucraina, pentru o escala de cateva zile, dupa care va participa la secventele Exercitiului multinational “Sea Breeze 19” planificate in bazinul vestic al Marii Negre. La exercitiul organizat de fortele navale ucrainene si americane, Fortele Navale Romane participa, in premiera, cu trei nave (fregata “Regele Ferdinand”, corveta “Eustatiu Sebastian” si nava purtatoare de rachete “Lastunul”).

“Prezenta gruparilor navale NATO in Marea Neagra, la exercitiile organizate de statele membre ale Aliantei Nord-Atlantice sau de statele partenere, contribuie la intarirea relatiilor dintre aliati, precum si la descurajarea amenintarilor la adresa securitatii pe flancul estic al NATO”, mai precizeaza comunicatul Fortelor Navale.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.