-3.2 C
România
1 decembrie 2020
Viata bate filmul

FRIPTURA DE MIEL DE PASTE 2016. RETETA DELICIOASA DE FRIPTURA DE MIEL LA CUPTOR

FRIPTURA DE MIEL DE PASTE 2016. RETETA DELICIOASA DE FRIPTURA DE MIEL LA CUPTOR: Friptura de miel este unul dintre ingredientele principale de la masa de Paste. Se stie ca cea mai gustoasa friptura de miel este cea la cuptor, stropita cu vin si inmiresmata cu usturoi si alte ierburi. HotWeek va prezinta mai jos o reteta delicioasa de friptura de miel la cuptor. Pofta Buna!

FRIPTURA DE MIEL DE PASTE 2016. RETETA DELICIOASA DE FRIPTURA DE MIEL LA CUPTOR: Nu uita insa ca friptura de miel, suculenta si gustoasa, are si ea micile ei secrete. Odata ce le inveti nu ai cum sa dai gres si poti defila cu mandrie pe masa o pulpa de miel excelent gatita. Printre secretele care fac o friptura de miel ca la carte se numara urmatoarele: cand mergi la cumparaturi alege bucati de carne slaba, fara prea multa grasime, ferma la atingere; carnea de miel trebuie gatita, in general la temperaturi mici, in jur de 160C, pentru a fi moale si suculenta; o bucata de carne de miel fara os va fi gata mai repede decat una cu os; carnea de miel este mai gustoasa daca este marinata inainte cateva ore in usturoi, boia dulce, seminte de mustar, cimbru, rozmarin, piper, ceapa verde, ardei, menta, foi dafin, curry.

Iti recomandam si: PASCA CU BRANZA. Cum sa prepari pasca cu branza de vaci ca la bunica

Cum va fi vremea in noaptea de Inviere si de Paste 2016 pe Litoral, la Munte, in Bucovina si Maramures

RETETA FRIPTURA DE MIEL DE PASTE

FRIPTURA DE MIEL DE PASTE 2016. Timp de preparare: 35 min; Timp de gatire: 65 min; Gata in: 1 ore, 40 min

INGREDIENTE FRIPTURA DE MIEL DE PASTE 2016: 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate); 1 legatura usturoi verde; 4-5 căţei de usturoi; 50 g unt; 2 linguri ulei de măsline sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui; 2 foi dafin; 2 rămurele de cimbru sau de rozmarin; 100 ml vin alb; sare; piper.

PREPARARE FRIPTURA DE MIEL DE PASTE 2016.

1. Carnea se spală cu apă rece şi se curăţă de pieliţe. Nu se desface de pe os, dar se sparge osul în două sau trei locuri, pentru a se tăia cu uşurinţă când carnea este friptă. Se tapetează cu un şervet absorbat, apoi se unge cu unt şi cu ulei şi se presară cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt. Se pune într-un vas mare, se acoperă şi se lasă la rece o oră.

2. Între timp, de încinge cuptorul, iar usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se alege o tavă potrivit de mare pentru bucata de carne şi se unge cu puţin ulei. Se presară apoi usturoiul trecut printr-un jet de apă fierbinte. Se aşază carnea şi se adaugă vinul îndoit cu apă. Se pune în cuptorul încins şi se coace, la foc iute, 55-65 minute. Se întoarce friptura şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă, iar în ultimele 15 minute se reduce focul la potrivit.

3. Se serveşte imediat cu salată verde sau salată de castraveţi.

Ce poate fi mai bun decat o friptura de miel delicioasa si cei dragi la masa?

Pofta buna si Paste Fericit!

De Paste ai putea fi interesat si de: RETETE DE PASTE 2016. RETETA PASCA CU BRANZA. Cum sa prepari pasca cu branza de vaci ca la bunica

PASTE 2016. Secrete pentru oua rosii frumoase de Paste. Cum se vopsesc ouale, fara efort

PROGRAM SUPERMARKETURI CARREFOUR DE PASTE 1, 2, 3 MAI 2016

PROGRAM BANCI DE PASTE 2016

DROB DE MIEL DE PASTE. RETETA DROB DE MIEL IN FOI DE PLACINTA. DELICIOS!

Stiri pe aceeasi tema

UN DESTIN LA RASCRUCE EPISODUL 37, MIERCURI 21 OCTOMBRIE 2015. Macit o cere in casatorie pe Neriman

Delia Ion

REZULTATE EURO 2016, 20 – 21 IUNIE 2016. Anglia s-a calificat de pe locul 2, emotii pentru Portugalia

Delia Ion

DRAGOSTE CU IMPRUMUT EPISODUL 54 REZUMAT. Selin paraseste si ea conacul dupa o cearta cu parintii

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult