12.8 C
România
28 septembrie 2021
Amnistie fiscala. Pe cine favorizeaza masura PSD, cand principalul datornic la stat este chiar statul?
Social

Functionarii publici ar putea munci si dupa implinirea varstei de pensionare si a stagiului de cotizare

Funcţionarii publici ar putea avea posibilitatea de a lucra, la cerere, după împlinirea vârstei de pensionare şi a stagiului minim de cotizare, timp de maximum trei ani, se arată într-un proiect de act normativ oprit pentru reexaminare, deși documentul a trecut deja de trei ori prin Parlament. 

Concret, documentul trebuie să treacă și a patra oară de senatori și deputați ca să se poată aplica, după ce a fost întors de două ori de Curtea Constituțională și o dată de șeful statului, scrie avocatnet.ro.

Prevederile sunt incluse într-un Proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici. Din 2015, de când a ajuns în Parlament, documentul a trecut de trei ori de votul Legislativului și în curând va reintra pentru a patra oară în acest proces. De ce? De două ori din cauza unor probleme de neconstituționalitate și o dată pentru că șeful statului a cerut reexaminarea actului.
Conform documentului, atunci când împlinesc vârsta standard de pensionare şi îndeplinesc stagiul minim de cotizare, funcţionarii publici vor putea să ceară menţinerea în activitate. Mai exact, solicitarea va trebui formulată cu două luni înainte de îndeplinirea cumulativă a condiţiilor de vârstă standard de pensionare şi de stagiu minim de cotizare.

Stiri pe aceeasi tema

Proiect de Lege pentru Modificarea legii 135/2010 privind Codul de Procedura Penala

Cristiana Petrariu Bota

Urmarirea penala in cazul lui Gheorghe Nichita, extinsa de DNA

Cristiana Petrariu Bota

Raed Arafat atrage atentia ca refuzul spitalelor regionale de a primi pacienti este o problema majora

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult