Funeralii pentru Qasem Soleimani. Milioane de iranieni au iesit pe strazi, Teheranul va face teste ADN asupra ramasitelor generalului
Breaking NewsExterne

Funeralii pentru Qasem Soleimani. Milioane de iranieni au iesit pe strazi, Teheranul va face teste ADN asupra ramasitelor generalului

In Iran au loc funeralii pentru a cinsti memoria generalului Qasem Soleimani, ucis de americani in data de 3 ianuarie in cursul unui atac aerian in apropierea aeroportului international din Bagdad. Trupul neinsufletit al lui Qasem Soleimani a ajuns, duminica, in Iran, unde a fost asteptat de o mare de oameni . De precizat ca Teheranul va face teste ADN asupra ramasitelor generalului Qasem Soleimani. 

Iranienii au arborat steagul rosu deasupra unei moschei considerate loc sacru. Proteste in marile orase americane: Nu vrem razboi cu Iranul! Teheranul va face teste ADN asupra ramasitelor generalului Soleimani.

Autoritatile iraniene vor face teste ADN pentru a verifica daca este vorba despre ramasitele generalului Qasem Soleimani, a anuntat gruparea irakiana pro-iraniana Fortele de Mobilizare Populara. Manifestantii din zeci de orase din SUA s-au adunat sambata pentru a protesta fata de uciderea de catre administratia Trump a generalului iranian Qasem Soleimani. 

Sicriul cu ramasitele generalului Qasem Soleimani a ajuns in Iran, duminica, unde a fost asteptat de o mare de oameni. Ceremoniile in memoria generalului ucis vineri intr-un atac american in Irak au debutat in cursul diminetii de duminica la Ahvaz. 

Televiziunea de stat a transmis inca de la ora locala 8.00 imagini cu multimea imbracata in negru, adunata in Ahvaz.

Aceasta multime compacta si adunata in piata Mollavi arboreaza drapele rosii (culoarea sangelui „martirilor”), verzi (culoarea islamului) si albe ornate cu sloganuri religioase, si arata portrete ale generalului care comanda forta Al-Quds, unitatea de elita a Gardienilor Revolutiei, armata ideologica a Republicii Islamice.

Conform televiziunilor locale, barbati si femei plang lovindu-se cu pumnii in piept si striga „Moarte Americii!”.

Corpul neinsufletit al inaltului comandant iranian a fost adus cu un avion pe aeroportul acestui oras din sud-vestul Iranului, locuit de o importanta minoritate araba, conform agentiei Isna.

Manifestarile de comemorare marcheaza debutul a trei zile de ceremonii in onoarea lui Qasem Soleimani in Iran, dupa cele care au avut loc deja sambata in Irak.

Omagiul national urmeaza sa continue la Teheran, Mashhad si Qom, pana la inhumarea programata pentru marti in Kerman, orasul natal al generalului iranian.

Soleimani, seful aripii Gardienilor responsabile cu operatiuni externe ale Iranului si arhitect al strategiei iraniene in Orientul Mijlociu, a fost ucis vineri in cursul unui atac aerian american in apropierea aeroportului international din Bagdad.

Moartea generalului Soleimani, pe care Iranul a promis sa o razbune, a socat Republica Islamica si suscita temeri de un nou razboi in Orientul Mijlociu, noteaza AFP.

Articole asemănătoare

Fost guvernator SUA, la RFI: Fenomenul Trump reflecta agresivitatea unei parti a electoratului, a celor dezamagiti

Lucy Ionesco

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila s-a citit cu sala goala. Documentul va fi dezbatut si votat joia viitoare

Ioana Badulescu

Academia Romana propune simplificarea programelor scolare la toate materiile si elaborarea unor manuale coerente

Lucy Ionesco