Furtuna Imogen a maturat Marea Britanie, valurile au atins si 19 metri
Externe

Furtuna Imogen a maturat Marea Britanie, valurile au atins si 19 metri

Furtuna Imogen a maturat coasta sudică a Marii Britanii. Valurile au ajuns la 19 metri, iar rafalele de vânt au atins 160 de kilometri pe oră. 15.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, circulaţia trenurilor şi feriboturilor a fost dată peste cap, iar o persoană este dată dispărută. Este a doua furtună care afectează Marea Britanie în interval de câteva zile, transmite Digi 24. 

Duncan Kennedy, corespondent BBC: „Sunt la Barton on Sea, lângă Bournemouth, şi, după cum vedeţi, valurile năvălesc peste noi. Vântul care bate cu 145 de kilometri pe oră, vântul ne dă jos, e greu să stai în picioare.”

Coastele au fost măturate de valuri uriaşe, pe care meteorologii le-au descris drept „fenomenale”. În unele zone, valurile au atins 19 metri, cu cinci metri mai înalte decât cele mai mari măsurate vreodată pe coasta britanică. Copaci au fost doborâţi de vântul puternic, blocând oamenii în propriile case. La Bristol, ramurile au trecut prin tavanul şi pereţii unei case.

„Dacă eram mai aproape de fereastră, aş fi fost rănit mult mai serios.”

În Cornwall, copacii căzuţi pe şine au întrerupt circulaţia trenurilor, iar o şosea a fost blocată de un camion răsturnat de vânt. Şcolile din regiune au fost şi ele închise din cauza penelor de curent şi a pagubelor provocate de furtună. Vântul a slăbit treptat spre seară, dar meteorologii spun că valuri mari vor mai lovi coastele câteva zile.

Stiri pe aceeasi tema

Slovacia: Daca nu oprim fluxul de refugiati, vor fi consecinte grave

Cristiana Petrariu Bota

Ungaria si-ar putea pierde dreptul la vot in institutiile comunitar europene

Delia Ion

Distantarea sociala in aeroporturi si avioane este una dintre masurile care se vor pastra in vederea reluarii zborurilor pentru calatori

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult