Breaking News

Furtuna violenta in Romania, soldata cu 8 morti si peste 140 de raniti. Timis, cel mai afectat judet

O furtuna violenta a facut ravagii in Romania. Opt oameni au murit si peste 140 au fost raniti in Timis, Arad si Bistrita dupa ce o furtuna devastatoare a rupt acoperisurile si zeci de copaci, ulterior furtuna indreptandu-se spre Ucraina. La ora 15.oo este programat un Comandament de Urgenta la Timisoara, la care va participa si premierul Mihai Tudose. 

Vantul puternic a rupt acoperisurile mai multor cladiri si a rupt zeci de copaci. Potrivit celui mai recent bilant, opt persoane au fost ucise si zeci de oameni au fost raniti.

Rafalele de vant au atins aproape 100 km/h, furtuna lovind puternic Timisoara, inainte de a se retrage spre Ucraina. La ora 15.00 este programat un comandament de urgenta la care va participa si premierul Mihai Tudose.

Mulţi oamenii au fost surprinşi pe drum sau pe stradă de vântul extrem de puternic. Au fost distruse maşini, s-au prăbuşit copaci şi au zburat acoperişuri. Furtuna a lăsat fără energie electrică zeci de mii de oameni din mai multe judeţe. Ministrul de Interne Carmen Dan a ajuns la Timișoara, acolo unde urmează să fie convocat un comandament de urgență la care va participa și premierul Mihai Tudose.

În Timişoara, temperatura a scăzut brusc ieri după amiază de la 32 la 16 grade, potrivit Stirilor Pro TV. Cerul a fost acoperit de nori, iar vântul a suflat cu peste 100 de kilometri pe oră. Un panou imens de la intrarea în oraş s-a prăbuşit peste o maşină. Tânărul de 25 de ani de la volan a murit pe loc.

Poliţiştii au deschis dosar penal în acest caz. Poarta care l-a ucis pe tânăr a fost reabilitată acum doi ani de primărie. O tânără şi-a pierdut viaţa după ce a fost strivită de un copac la grădina zoologică, iar într-un parc din Buziaş, trei oameni au murit după ce un copac a picat peste ei. Nimeni nu se aştepta la dezastrul care a lovit judeţul Timiş. A fost o zi caldă, ca de vară. Tocmai temperaturile ridicate au făcut ca vijelia care s-a declanşat după ora 15 să fie atât de violentă.

Telefoanele au sunat în continuu la 112. Mai multe autoturisme au fost avariate de copacii sau cărămizile aterizate peste ele. Zeci de semafoare şi fire de electricitate au fost şi ele smulse de vântul puternic. Curentul electric şi apa au fost oprite câteva ore în tot oraşul. Şi circulaţia feroviară a fost dată peste cap după ce firele de tensiune au fost rupte. O femeie a fost ucisă de furtună si în Arad.

Articole asemănătoare

Guvernul Dancila a primit votul de investitura in Parlament. Ministrii depun juramantul la Palatul Cotroceni

Ioana Badulescu

Autostrada Moldovei: Tronsonul Buzau – Focsani presupune exproprieri in valoare de 35,54 milioane de lei

Lucy Ionesco

Numărul opt al revistei ”Ambasador pentru România” a fost tipărit în 5.000 de exemplare

Ioana Badulescu