Externe

Furtunile tropicale fac ravagii in emisfera boreala si australa. Furtuna Colin ameninta Florida si alte state din SUA

Panica in emisferele boreala si australa din cauza furtunilor tropicale. Furtuna Colin ameninta Florida, dar si alte state din SUA, apropiindu-se amenintator de coasta de nord-vest a peninsulei. Guvernatorul Floridei a impus stare de urgenta in jumatate din stat, insa in pericol sunt si Georgia, Carolina de Sud si Carolina de Nord.

Probleme sunt si in Australia, unde furtunile care au măturat coasta de est au dus la suspendarea campaniei electorale. In Australia, valurile gigant de cinci metri si rafalele de vânt puternice au provocat moartea a trei persoane.

Furtuna tropicală Colin, însoțită de descărcări electrice și de rafale puternice de vânt, a ajuns deja la câteva zeci de km de coastă de vest a Floridei. Meteorologii anunță ploi torențiale pe o mare parte din suprafața statului. Valurile și mareea înaltă amenință să inunde părți întinse ale țărmului Floridei. Colin amenință și alte state de pe coastă de est a Americii: Georgia, Carolina de Sud și Carolina de Nord. Unele localități au fost părăsite deja voluntar de locuitori care au plecat spre locuri mai înalte.

Furtuna amenință și plantațiile de citrice, acțiunile la bursă ale sucului de portocale ajungând la cel mai înalt nivel din ultimii doi ani. Unele localități au fost părăsite deja voluntar de locuitorii care au plecat spre locuri mai înalte.

Valuri gigant de cinci metri, rafale de vânt puternice și polile torențiale au provocat moartea a trei persoane pe coasta de est a Australiei. Mii de oameni au fost obligați să-și părăsească locuințele în panică. Situația l-a determinat pe primul-ministru să-și suspende turneul electoral pentru alegerile generale de la începutul lunii viitoare. La fel a procedat și contracandidatul său, Bill Shorten.

(Sursa: TVR)

Stiri pe aceeasi tema

Boris Johnson: Ar fi ciudat daca UE ar impune tarife pe produsele britanice exportate spre blocul comunitar dupa Brexit

Cristiana Petrariu Bota

Accident grav in Franta in care a fost implicat un microbuz cu romani

Cristiana Petrariu Bota

Accident produs de un roman in Franta. Un mort si opt raniti pe Autostrada A8 din Nisa

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult