Știri locale

Gabriel Badarau, profesor la Universitatea Al. Ioan Cuza din Iasi, a murit fulgerator

Mediul academic de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi este in doliu. Gabriel Badarau, profesor in cadrul Facultatii de Istorie, dar si al Facultatii de Drept, din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi a murit. Gabriel Badarau era un profesor deosebit de respectat si de apreciat in cadrul celei mai vechi institutii de invatamant superior din Romania. 

Gabriel Badarau va fi inmormantat marti, in jurul orei 13.00, potrivit Ziarul de Iasi. Trupul neinsufletit al profesorului a fost depus la capela Bisericii Sf. Apostoli Petru si Pavel.

Profesorul Gabriel Badarau s-a nascut in data de 26 iunie 1951 in comuna Bivolari din judetul Iasi. Jurnalistii de la Buna Ziua Iasi scriu ca profesorul Badarau era unul dintre cei mai respectati si apreciati universitari, atat al municipiului Iasi, cat si la nivel national.

Gabriel Badarau a terminat studiile Facultatii de Istorie din cadrul UAIC, in anul 1974, dar si a Facultatii de Drept din cadrul aceleasi Universitati, in anul 1979. In anul anul 1992 a pus bazele Fundatiei Academice „A.D.Xenopol”.

Incepand din anul 2000, ilustrul profesor Gabriel Badarau si-a concentrat intreaga atentie asupra noilor generatii, activand ca si coordonator general al redactiei „Optiuni istoriografice”, Buletinul Asociatiei Tinerilor Istorici Ieseni.

Dumnezeu sa ii dea odihna vesnica!

Sursa foto: Ziarul de Iasi

Vezi si: Profesie la mare cautare in Romania! Si tu poti incerca la Iasi, Cluj, Sibiu si Timisoara

REZIDENTIAT 2016. Locuri si posturi la UMF Iasi pentru concursul de Rezidentiat

Articole asemănătoare

Iasmina Popescu, o tanara de la Manastirea Agapia, a murit dupa ce maicutele i-ar fi facut un avort. Date contradictorii, stirea este demontata de autoritati

Lucy Ionesco

Tribunalul Cluj isi suspenda activitatea in semn de protest fata de ordonanta data de ministrul Tudorel Toader

Lucy Ionesco

Maiorul Constantin Olaru a pierdut lupta cu viata

Teodora Badescu