Gabriel Cotabita este de trei zile in coma, el va fi supus unei interventii neurologice
Social

Gabriel Cotabita a fost externat si va continua tratamentul in ambulatoriu

Gabriel Cotabita a fost externat, joi, dupa 27 de zile de tratament de recuperare la Spitalul Elias din Bucuresti. Cotabita are o stare de sanatate buna, desi are montat un defribilator automat pentru prevenirea aritmiilor severe si va continua tratamentul in ambulatoriu. 

Gabriel Cotabita s-a aflat internat la sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul Floreasca inca din data de 8 mai, dupa ce a fost gasit inconstient in urma unui stop cardio-respirator. Ulterior, Cotabita a fost transferat la Spitalul Elias, acolo unde a stat in ultima perioada pentru recuperare.

Artistul a fost externat dupa 27 de zile de tratament si va continua tratamentul in ambulatoriu.

Potrivit surselor medicale, starea lui Gabriel Cotabita este stabila, ameliorata, insa poarta un defibrilator automat pentru prevenirea aritmiilor severe.

FOTO. Gabi Cotabita, primele imagini din spital. Una dintre fotografii a declansat o adevarata ancheta la Spitalul Floreasca

Acesta este un dispozitiv electronic care monitorizeaza permanent ritmul inimii si previne un eventual stop cardiac la o inima deja bolnava. Atunci cand detecteaza un ritm cardiac rapid, anormal, descarca energie la nivelul muschiului inimii, ceea ce face ca inima sa revina la ritmul normal.

Gabriel Cotabita a suferit un stop cardio-respirator si a ajuns la Spitalul de Urgenta Floreasca in data de 8 mai. Din 13 iunie, a fost transferat la Elias, pentru un program amplu de recuperare, de unde a fost externat pe data de 16 iulie.

Articole asemănătoare

Ana Maria Gheorghitoaia, o cantareata de muzica populara de numai 10 ani, a murit dupa ce a stat in coma mai multe zile

Ioana Badulescu

Prima runda de negocieri pentru desemnarea procurorului european. PE a optat pentru Kovesi, Consiliul UE pentru Jean Francois Bohnert

Lucy Ionesco

Cum scapi de amenda de circulatie? Politistul Marian Godina dezvaluie cateva ponturi

Lucy Ionesco