GAUDEAMUS. Liiceanu: Sa avem un respect inimaginabil pentru elite. Nu intamplator, imbecilitatea planetara de azi se concretizeaza intr-un atac pe elite
Breaking News

Gabriel Liiceanu considera ca Kovesi ar fi un bun candidat la alegerile prezidentiale: Banuiesc ca ar fi cel mai bun presedinte

Scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat in emisiunea „În fața ta” de la Digi24, răspunzând întrebării moderatorilor, că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar putea fi un bun candidat la alegerile prezidențiale. „Bănuiesc că ar fi cel mai bun președinte”, este de părere Liiceanu.

Moderator: „Este doamna Kovesi prezidențiabilă?

Gabriel Liiceanu: „Din plin. Deci v-am răspuns, intrând în scenariul întrebării dvs simple și provocatoare. Da. M-am gândit cum ar arăta România cu un asemenea om care prin comportamentul ei devine aproape o abstracție de slujire. Este slujirea.

Totdeauna am visat ca oamenii care ne reprezintă, aleși de noi și care sunt chemați să ne slujească, sunt slujitorii nostri, am obosit să spun asta, cum ar fi să apară un om care să fie slujirea pură. Eu nu cred că vrea ceva pentru ea. Este un om format în sosul justiției, care spune: legea, legea, legea.

E un om care spune: „trebuie să slujesc țara, cetățenii”. Nu doar spune, face asta, pentru că toți spun: noi, România, patria. Și fac exact opusul. Toată viața lor politică e făcută ca să acumuleze bunuri și să fure. Ea e exact opusul. Sigur că aș vrea.”

Întrebat dacă, în opinia lui, Kovesi, deși nu este interesată de politică, ar fi un președinte mai bun decât Klaus Iohannis, Gabriel Liiceanu a spus că șefa DNA ar avea un mare atu – profesionalismul -, adăugând că e bine să ai un președinte care cunoaște bine legile și care are ca principal imperativ domnia legii.

Moderator: „Avem hiba asta (coruptia), dar mulți au ales corupți în funcții publice. Ar vota-o românii pe dna Kovesi?”

Gabriel Liiceanu: „În măsura în care 42% din români sunt analfabeți funcțional, evident că manipularea lor are efect pe termen lung. Ei nu vor fi capabili să distingă cine le face binele de cine le face răul. Ca dovada că aleg mereu, s-a ajuns la un Parlament majoritar făcut din oameni pe care îi știm, fără să-și dea seama că și-au ales răul, nu binele.

Nu știu să răspund. Nu-mi dau seama în clipa de față într-adevar dacă ar exista o masă critică suficientă ca să voteze o salvare.”

Președintele Klaus Iohannis nu își acoperă în prezent „fișa de post”, crede scriitorul Gabriel Liiceanu care spune că șeful statului ar trebui să își îndeplinească rolul său de mediator între reprezentanții puterii și societate.

„A-ți face rolul de mediator, în situația dramatică în care se află România, înseamnă a chema cu adevărat reprezentanți ai Puterii de-o parte a mesei de la Cotroceni, de celalaltă reprezentanți de tipul celor care au făcut manifestațiile în țară. Au nume pregnante, și cu toate televiziunile țării, filmată toată treaba asta și dată în direct. N-a făcut treaba asta.

În Constituție, asta e primul articol, rolul de mediator. Al doilea lucru, că apără drepturile fundamentale ale cetățenilor si libertățile lor. Niciodată nu m-am simtit mai amenintat ca în 2017 și acum, când se dă acest asalt final. De ce nu iese să-mi apere drepturile, pentru că mă simt privat de dreptul meu la justiție, la dreptate. Dreptul la dreptate el trebuie să-l apere”, a punctat scriitorul Gabriel Liiceanu.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, este difuzată la Digi24 în fiecare sâmbătă şi duminică de la miezul nopţii.

Related posts

BNR a majorat rata dobanzii de politica monetara la 2,5% pe an, incepand din 9 mai

Ioana Badulescu

Ce inseamna 1 an de Iohannis pentru Romania. Intre incetineala transilvana si lumea globalizata care nu se poate adapta unui ritm de mosmondit

Lucy Ionesco

Tezaurul Romaniei din Rusia, o chestiune politica. Redeschiderea discutiilor, un joc diplomatic din care Rusia vrea sa castige la capitolul imagine

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult