Gabriel Mutu a initiat campania ”Ora de ucenicie” cu scopul de a revitaliza meseriile traditionale

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 18, 2015 10:41

Gabriel Mutu a initiat campania ”Ora de ucenicie” cu scopul de a revitaliza meseriile traditionale

Senatorul Gabriel Mutu a initiat campania “Ora de ucenicie”, prin intermediul careia va revitaliza meseriile traditionale, din pacate pe cale de disparitie. In cadrul campaniei, Gabriel Mutu ii va cunoaste personal pe vechii meseriasi, “pe care riscam sa ii pierdem daca nu avem grija de ei”.

Vechii meseriasi nu mai au cui sa lase mostenire ce au invatat de la parintii si bunicii lor, atrage atentia senatorul social-democrat, care subliniaza ca prin disparitia meseriilor traditionale asistam de fapt la disparitia sensului traditiei si a logicii sociale.

“Am asistat neputinciosi la disparitia meseriilor traditionale. Uneori ne-am gasit scuze economice, ca s-au schimbat vremurile, ca e mai usor sa iei produse de unica folosinta, ca parca am face o schimbare si ne-am descotorosi de cele vechi. E normal, nu as acuza aceste lucruri, dar nici nu pot sa nu observ cum ele se manifesta dezastruos in distrugerea vechilor meserii si in disparitia meseriasilor, care nu mai au cui sa lase mostenire ceea ce au invatat de la parintii si bunicii lor”, sustine Gabriel Mutu.

“Gasim tot mai greu un ceasornicar bun, un electrician priceput sau un instalator devotat si e pacat acest lucru. Pentru ca prin disparitia lor asistam si la disparitia sentimentului lucrului bine facut, a existentei bine asezate, a sensului traditiei, a logicii sociale. Simt ca e datoria mea sa fac un pas inainte si sa incerc o intoarcere la lucrurile adevarate”, completeaza senatorul PSD.

In cadrul campaniei “Ora de ucenicie”, Gabriel Mutu va merge personal si ii va cunoaste pe vechii meseriasi si le va fi chiar el ucenic.

“Din acest motiv am initiat o campanie care se va numi ”Ora de ucenicie” si in cadrul ei voi merge si ii voi cunoaste pe vechii si adevaratii meseriasi care inca nu au disparut, dar pe care riscam sa ii pierdem daca nu avem grija de ei.

Voi fi ucenicul lor, voi incerca sa invat cat mai multe de la ei si, mai ales, voi face un act de smerenie in fata adevaratelor valori. Pentru ca vreau sa ne fie clar si bine inteles, adevaratele valori sunt simple, sunt modeste si sunt reale, aici la o intindere de mana de noi. Ignoranta noastra nu e o scuza”, a mai spus Gabriel Mutu, care dealtfel va fi candidatul PSD la Primaria Sectorului 6 la alegerile locale din 2016.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.