Gabriel Oprea
Politica

Gabriel Oprea a fost trimis in judecata de DNA pentru ucidere din culpa

Gabriel Oprea, fostul ministru al Internelor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru ucidere din culpă, în dosarul deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină, care făcea parte din dispozitivul de însoţire a ministrului.

Conform DNA, începând cu preluarea, la începutul anului 2014, a funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a dispus, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind însoţirea demnitarilor de către poliţia rutieră, însoţirea sa permanentă de către un dispozitiv de poliţie rutieră, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv să facă parte şi un poliţist rutier motociclist.

În acest mod, el şi-a conferit, în mod discreţionar, „drepturi” neprevăzute de cadrul legal, „drepturi” a căror exercitare a presupus punerea unor poliţişti rutieri în situaţii de risc sporit, şi totodată a impus ca deplasarea echipajelor de poliţie rutieră să se facă în regim de viteză sporită.

De asemenea, a fost trimis în judecată şi Petre Mazilu, patronul firmei care executa lucrări în zona accidentului, dar şi societatea GENERAL MPM IMPEX SRL, tot sub acuzaţia de ucidere din culpă. Accidentul în care a murit Bogdan Gigină (28 de ani) a avut loc în 20 octombrie 2015. El făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla Oprea. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa.

„Pe cale de consecinţă, inculpatul Oprea Gabriel a pus poliţiştii rutieri, care au executat această activitate de însoţire, într-o situaţie permanentă de risc sporit, obligându-i să participe la o activitate cu un potenţial ridicat de producere de evenimente rutiere”, spune DNA.

Referitor la Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL, procurorii spun că nu au luat măsuri pentru instruirea angajaţilor cu privire la modalitatea corectă de realizare a semnalizării rutiere aferente lucrărilor executate partea carosabilă şi au pus la dispoziţia angajaţilor semne rutiere realizate artizanal, neconforme standardelor de siguranţă, faptă care a avut ca urmare realizarea total necorespunzătoarea a semnalizării rutiere aferente unei lucrări executate pe strada Ştirbei Vodă din Bucureşti, în zona în care s-a produs accidentul.

Stiri pe aceeasi tema

Mai multi primari ai PNL ar vrea sa treaca la ALDE, insa legea nu le permite sa migreze spre un alt partid

Ioana Badulescu

Ce spune Ion Cristoiu despre aparitia primei doamne Carmen Iohannis in egari strinsi pe fund, cu bucile la vedere

Cristiana Petrariu Bota

Sedinta CEx a PSD: Patru noi ministri anuntati in Guvernul Grindeanu

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult