Gabriel Oprea este premier interimar. Decretul de numire a fost semnat de presedintele Iohannis

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 22, 2015 19:35

Gabriel Oprea este premier interimar. Decretul de numire a fost semnat de presedintele Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni, 22 iunie, decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar, pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor de prim-ministru de catre domnul Victor-Viorel Ponta, informeaza Administratia Prezidentiala.

Reamintim ca Victor Ponta, operat la genunchi in Turcia, i-a scris presedintelui o scrisoare in care anunta ca nu isi poate exercita atributiile de premier si ii propunea presedintelui numele vicepremierului pentru postul de premier interimar.

Klaus Iohannis ii cere lui Ponta documente medicale suplimentare

De precizat ca Victor Ponta a fost externat, duminica, din clinica din Turcia, insa va trebui sa respecte cu strictete sfaturile medicilor: nu va putea merge decat cu aparatura medicala, iar doua saptamani va face fizioterapie si tratamente de recuperare. Abia dupa aceea, in urma unor noi analize, medicii vor decide daca va putea merge fara aparatura medicala sau nu.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Victor Ponta explica ce i-au recomandat medicii turci si explica faptul ca luni dimineata ii va trimite presedintelui Romaniei solicitarea ca, in baza art. 107 din Constitututie, sa-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de premier.

Iti recomandam si: Operatia lui Victor Ponta da peste cap activitatea Guvernului

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.