Gabriela Firea
Breaking News

Gabriela Firea: Relatia Primarie Capitala – Guvern este mai proasta decat pe vremea tehnocratilor

Dupa cateva saptamani in care s-a discutat in presa de raceala aparuta intre premierul Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea, presedintele principalului partid de guvernamant, duminica a aparut si prima declaratie transanta venita din partea unui membru marcand al PSD.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat in cursul unei emisiuni de la Antena 3 ca intampina probleme serioase in relatia institutionala Primarie – Guvern, o relatie pe care a caracterizat-o drept „mai prasta decat pe vremea tehnocratilor”.

Este un semn important care prevesteste o apropiata remaniere a mai multor titulari de portofoli guvernamentale si chiar a premierului Sorin Grindeanu acuzat in special pentru lipsa de comunicare privind activitatea guvernamentala.

Gabrial Firea a criticat, duminica, guvernul Grindeanu, spunand ca este „categoric dezamagita” de modul in care decurge comunicarea intre Primaria Capitalei si Guvern.

„Tot ceea ce primaria capitalei solicita Guvernului, cu argumente si in scris, se loveste de un refuz. Avem o relatie mai proasta decat pe vremea tehnocratilor”, a spus Firea, care a dezvaluit ca s-ar fi plans de acest lucru si presedintelui partidului, Liviu Dragnea.

„Am o responsabilitate fata de cetateni, i-am spus si domnului Liviu Dragnea ca nu este normal ca guvernul sa aiba o atitudine negativa fata de primaria Bucurestiului”.

„Am solicitat, in scris si verbal, ca toate bazele dezafectate de pe langa unitatile militare sa fie acordate primariei capitalei pentru ca vrem sa construim camine pentru seniori, locuinte pentru tineri, locuinte sociale si de serviciu. Si nimic. Am cerut salba de lacuri, vrem sa amenajam, raspuns negativ”, s-a plans primarul general.

Totodata, Gabriela Firea a mai spus ca exista o certitudine ca premierul Grindeanu si presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu se mai intalnesc asa cum se intampla la incepututul guvernarii si ca nu mai stabilesc liniile principale ale activitatii guvernamentale.

Articole asemănătoare

Miami, SUA: Un pod s-a prabusit peste o autostrada langa Universitatea Florida International

Ioana Badulescu

Inflatia zonei euro a intrat in linie negativa in august. In cateva tari deflatia este deja soc

Lucy Ionesco

Iohannis va convoca Parlamentul pe 21 decembrie: Am primit cateva propuneri, insa este nevoie de cel putin inca o runda de consultari

Delia Ion