Gabriela Patrascu a murit
Știri locale

Gabriela Patrascu, studenta la Medicina din Chisinau, gasita moarta la Orhei. Fata a murit strangulata

Gabriela Patrascu, o studenta la Medicina din Chisinau disparuta in data de 11 ianuarie, a fost gasita moarta. In timp ce familia si prietenii au cautat-o disperati sperand ca in cele din urma se va intoarce acasa teafara, politistii nu au venit cu vesti bune. Gabriela Patrascu a fost gasit fara suflare in padurea de la Orhei si se pare ca fata a murit strangulata.

Trupul frumoasei Gabriela Patrascu a fost gasit de politisti in apropierea restaurantului Doi Haiduci din Orhei, potrivit Inspectoratului de Politie Orhei, citat de unimedia.info. Pe trupul neinsufletit al Gabrielei erau urme vizibile ca a fost strangulata. Politistii pleaca de la premisa ca studenta la Medicina s-ar fi sinucis.

In tot acest timp, familia tinerei a facut numeroase apeluri disperate pentru gasirea ei, inclusiv pe retelele de socializare. In speranta ca Gabriela Patrascu era in viata, familia a implorat-o pe Facebook sa se intoarca acasa, pentru ca toti sunt disperati.

„MESAJ PENTRU GABRIELA DE LA PARINTI! SCUMPA NOASTRA GABRIELA,VENIM CU O ADRESARE PENTRU TINE, SUNTEM DISPERATI CU TOTII DE DISPARITIA TA. NU STIM CE SA MAI CREDEM,CUM SA TE GASIM.CE NU S-AR INTAMPLA NU -TI FIE FRICA, NOI O SA INTELEGEM SI O SA TE SUSTINEM.TE IUBIM SI TE IMPLORAM CE N-AR FI INTOARCE-TE ACASA.PERSOANELOR IMPLICATE CU VOIA LOR SAU FARA, FIE-VA MILA DE PARINTI, AJUTATI-O SA SE INTOARCA ACASA”, se arata intr-un anunt postat de rude chiar pe pagina ei de Facebook.

Mesajul care poate confirma intentia de a se sinucide a Gabrielei Patrascu

In luna decembrie, Gabriela Patrascu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook care poate indica faptul ca se afla in depresie si ca se gandea la sinucidere.

„Nu ştiu dacă aţi trăit vreodată o asemenea stare. Nu eşti nici mort, nici viu. Te simţi ca un foc care abia mai pâlpâie, gata să se stingă. Stai cu ochii deschişi, te uiţi într-un punct fix, dar nu vezi nimic. Şi nici nu te gândeşti la nimic decât la propria ta oboseală de a trăi şi de a muri. Răstignit undeva între viaţă şi moarte, nu eşti bun pentru niciuna dintre ele. Parcă pluteşti în derivă şi aştepţi să fii aruncat pe un mal, ori al vieţii, ori al morţii, ţi-e egal”, a postat Gabriela pe pagina ei de Facebook.

Ce spun politistii

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General de Poliția Mariana Bețivu, Gabriela Patrascu a fost găsită agățată de un copac.

Versiunea preliminară a oamenilor legii este că tânăra s-ar fi sinucis. Motivul care stă la baza acestei versiuni este faptul că „tânăra a accesat în ultima perioadă pagini web cu modalități de sinucidere”, se menționează într-un comunicat al IGP.

Gabriela Patrașcu este originară din raionul Florești și a dispărut în dimineața zilei de 11 ianuarie, în regiunea Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Gabriela a fost căutată cu disperare de către membrii familiei. Aceștia au făcut un apel către toți doritorii de a se implica în căutări.

Dati click pe imagini pentru a le vizualiza la dimensiunea originala.

[ot-caption title=”Gabriela Patrascu” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2016/01/gabriela-patrascu.jpg”]

[ot-caption title=”Gabriel Patrascu” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2016/01/gabriela-patrascu1.jpg”]

[ot-caption title=”Gabriela Patrascu” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2016/01/gabriela-patrascu2.jpg”]

Politia a avut trei versiuni la disparitia Gabrielei

Politistii moldoveni au organizat o conferință de presă, inainte ca studenta sa fie gasita, în care au adus o serie de precizari. Potrivit politistilor, au fost luate in calcul trei versiuni: Gabriela putea fi victimei unei infracțiuni, se putea sinucide sau se putea retrage la manastire.

„Poliția s-a implicat din start și are la bază trei versiuni: ar putea fi comisă o infracțiune, putea nimeri în caz excepțional, cum ar fi plimbatul pe gheață, sinucidere sau s-a retras în mănăstire. Mai mult mergem pe a treia versiune. Fiind efectuată certetarea la apartament nu au fost depistate urme de violențe, au fost găsite obiecte persoanale, lipseau doar hainele şi geanta pe care o purta zi de zi. Ultimele site-uri vizitate de ea erau despre cazuri de sinucidere. A mai fost găsită şi o expunere a domnişoarei care spune că se află între viaţă şi moarte. Studentele şi colegele sale spun că ea nu era înţeleasă de părinţi și s-a săturat de învăţat”, a declarat șeful interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

De asemenea el afirmă că au fost implicate mai multe instituții subordonate ale MAI, care continuă căutările, cercetând și mănăstirile din țară.

„Au fost orintate toate instituțiile din MAI, s-au făcut interpelări la anumite instituţii unde să putem scoate informații, de exemplu Orange etc, însă sunt nişte măsuri de timp, care urmează a fi verificate, se verifică și mănăstirile”, adaugă Cavcaliuc.

Despre Gabriela, colegele sale spun că era o fire deosebită. Era credincioasă și mergea în fiecare sâmbătă și duminică la biserică.

„Este caracterizată drept o fire specifică. Nu are prieten la ai săi 19 ani. Era foarte credincioasă, mergea sâmbătă şi duminică la biserică, avea locuri specifice unde se odihnea, de exemplu în parcul Valea Morilor. În afară de colega de facultate şi alte câteva colege nu comunica cu nimeni, colegii încercau s-o scoată la distracții, dar ea refuza, este o fire specifică. O să o găsim”, a încheiat șeful interimar al IGP.

Articole asemănătoare

Accident grav la Mintia, langa Deva. Patru persoane sunt in stare grava, traficul pe DN2 a fost blocat

Lucy Ionesco

Tomita Lazar, comisarul din Vrancea care si-a salvat fiica de la inec, inmormantat in ziua nuntii fiicei sale

Lucy Ionesco

Soc la Cuvioasa Paraschiva! O femeie posedata a facut circ la capataiul Sfintei de la Iasi

Delia Ion