8.7 C
România
23 octombrie 2021
Gala Radio Romania Cultural si-a desemnat castigatorii. Actrita Tamara Buciuceanu a trimis un mesaj audio: Sunt tare fericita ca nu ati uitat de mine
Life

Gala Premiilor Radio Romania Cultural, decernate astazi la Teatrul Odeon

Gala Premiilor Radio Romania Cultural sunt decernate, luni, la Teatrul Odeon. Gala Premiilor Radio Romania Cultural a ajuns  la editia a XV- a, in cadrul acesteia urmand a fi acordate noua premii la diverse sectiuni, trei premii speciale: un premiu de excelenta, premiul Lux Mundi si premiul  ”In memoriam Iosif Sava”.

Cele nou sectiuni ale Galei Premiilor Radio Romania Cultural sunt: poezie, proza, film, teatru, muzica, arte plastice, educatie si invatamant, stiinta, proiecte culturale si festivaluri.

Cele trei premii speciale sunt: premiul de Excelenta, care ii va fi decernat actorului Mircea Albulescu, premiul Lux Mundi ii revine coregrafului Gigi Caciuleanu, respectiv premiul ”In memoriam Iosif Sava” , care ii va fi acordat Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti-150 de ani, reprezentata de rectorul sau, compozitorul Dan Dediu.

Nominalizarile, pe sectiuni, sunt:

1. Poezie: Bogdan O. Popescu, pentru Cartea dragostei, Bogdan-Alexandru Stanescu, pentru volumul anaBASis, Miruna Vlada, pentru volumul Bosnia. Partaj, Octavian Soviany pentru Calcaiul lui Magellan.

Citeste si: Gala Premiilor Muzicale Radio Romania, decernate in cadrul unui concert de gala la Sala Radio

2. Proza: Lavinia Braniste, pentru volumul Escapada, Nora Iuga, pentru Harald si luna verde, Marius Chivu, pentru Sfarsit de sezon, Dan Lungu, pentru Fetita care se juca de-a Dumnezeu

3. Film: Toto si surorile lui de Alexander Nanau, Al doilea joc de Corneliu Porumboiu,  Quod erat demonstrandum de Andrei Gruzsnicki, Closer to the Moon de Nae Caranfil.

4. Teatru: Razvan Mazilu, pentru valorizarea in dimensiune contemporana a musicalurilor Cabaret (Teatrul German de Stat Timisoara) şi West Side Story (productie FNT), Andrei si Andreea Grosu, pentru constructia cu consecventa si curaj a spatiului teatral alternativ UnTeatru, Centrul de creatie si cercetare „Ion Sava” (TNB) coordonat de Cristiana Gavrila, pentru programul 9G – Noua generatie.

5. Muzica: violonistul Gabriel Croitoru, pentru Turneul National Vioara lui George Enescu la sate, care in anul 2014 a ajuns la editia a III-a, tenorul Stefan Pop, pentru realizarile artistice din anul 2014, saxofonistul Nicolas Simion, pentru continua provocare a publicului prin concepte diverse, in care muzica de jazz şi traditionala isi gasesc continuu elemente comune.

6. Arte plastice: Teodor Graur, pentru expozitia Nostalgia, curator, Raluca Voinea, Invatamantul artistic bucurestean și arta romaneasca dupa 1950. Expozitie la aniversarea a 150 de ani ai Universitatii Nationale de Arte; Viorica Iacob pentru expozitia Pamant si valuri, la Galeria Senso, 4-29 noiembrie 2014; Aurel Vlad (n. 1954), dubla expozitie aniversara: Galeria Simeza şi Muzeul judetean Gorj, ansambluri sculpturale în tabla şi lemn, gravura; Stefan Ramniceanu, pentru o evocare eveniment a ctitorului Constantin Brancoveanu, o retrospectiva care a însumat peste 300 de lucrari pe simezele Palatului Mogosoaia si in noul Memorial Vacaresti.

7. Educatie si invatamant: Policy Center for Roma and Minorities (Centrul de politici pentru Romi şi Minoritati), pentru activitatile organizate în 2014 în cadrul Clubul de Educatie Alternativa (CEA); Academia Atlantykron, pentru editia taberei din vara anului 2014, a 25-a editie; Muzeul National al Taranului Roman, pentru organizarea „Atelierului de creativitate””; Asociatia ViitorPlus, pentru proiectul Padurea Copiilor.

8. Stiinta: Mircea Ignat, pentru activitatea desfasurata si in anul 2014 in initierea tinerilor olimpici in tainele cercetarii stiintifice si calificarea acestora in competitii internationale de prestigiu din domeniu; Radu Popa, dr. in microbiologie, Universitatea Northwestern din Los Angeles, director de cercetare la compania River Road Research; Toma Patraşscu, presedintele Asociatiei Secular Umaniste, ASUR din Romania.

9. Proiecte culturale si festivaluri: Festivalul International de Teatru de la Sibiu, editia a XXII-a; Festivalul International de Literatura de la Bucuresti, editia a VII-a; Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo– editia a IX-a, Bridges; Caravana Docuart 2014.

Evenimentul de astazi va incepe de la ora 19.00, este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii si este gazduit de Teatrul Odeon.  Momentele muzicale vor fi asigurate de Analia Selis, Razvan Suma si Mariano Castro.

 

 

 

 

 

Stiri pe aceeasi tema

Dani Otil, despre Mihaela Radulescu, jurata Romanii au Talent 2016: I-am luat un diamant!

Cristiana Petrariu Bota

Iulia Vantur si Salman Khan fac nunta in 2016! Starul de la Bollywood si Iulia s-ar fi logodit deja. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Miley Cyrus, surpiza neplacuta, cu o zi inainte de a implini 21 de ani

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult