Life

Gala Radio Romania Cultural si-a desemnat castigatorii

Gala Radio Romania Cultural, a XV-a editie, si-a desemnat luni seara castigatorii. Teatrul Odeon din Bucuresti a gazduit, de la ora 19.00, gala valorii si a rafinamentului, eveniment cunoscut ca Gala Radio Romania Cultural, la care au fost prezenti ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, presedintele-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, oameni de cultura si artisti renumiti.

Premiile speciale, singurele stiute, de altfel, au fost acordate actorului Mircea Albulescu, care a obtinut Premiul de Excelenta, coregrafului Gigi Caciuleanu, care a primit Premiul Lux Mundi si compozitorului Dan Dediu, rector al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti-150 de ani, caruia i-a fost inmanat Premiul „In memoriam Iosif Sava”.

Distinctiile primite de personalitatile care au avut realizari in diferite domenii ale culturii in anul 2014  au fost:

1. Premiul la sectiunea „Poezie” i-a revenit scriitoarei Miruna Vlada, pentru volumul „Bosnia. Partaj” .

2. Premiul la categoria „Proza”, i-a fost acordat scriitoarei Nora Iuga, pentru cartea „Harald si luna verde”.

3. Premiul la sectiunea „Film”, i-a revenit regizorului Alexander Nanau, pentru documentarul „Toto si surorile lui”.

4. Premiul la sectiunea „Teatru” a fost decernat lui Razvan Mazilu, pentru valorizarea in dimensiune contemporana a musicalurilor „Cabaret” (montat la Teatrul German de Stat Timisoara) si „West Side Story” (o productie a Festivalului National de Teatru).

5. Premiul la categoria „Arte plastice” a fost obtinut de artistul plastic Teodor Graur, pentru expozitia „Nostalgia” (curator Raluca Voinea).

6. Premiul pentru „Muzica” i-a revenit violonistului Gabriel Croitoru, pentru Turneul National „Vioara lui George Enescu la sate”.

7. Premiul pentru „Educatie” a fost obtinut de Muzeul National al Taranului Roman, reprezentat de directorul sau, Virgil Nitulescu, pentru organizarea „Atelierului de creativitate”.

8. Premiul la sectiunea „Stiinta” a fost acordat lui Mircea Ignat, doctor in inginerie, pentru activitatea desfasurata si in anul 2014 in initierea tinerilor olimpici in cercetarea stiintifica si calificarea acestora in competitii internationale de prestigiu din domeniu.

9. Premiul la sectiunea „Proiecte culturale si festivaluri” a fost castigat de Festivalul International de Teatru de la Sibiu, reprezentat de Constantin Chiriac, directorul Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu, fondator si director al festivalului.

Editia a XV-a a Galei Radio Romania Cultural a fost realizata cu sprijinul Ministerului Culturii, prezentatori au fost Maria Balabas si Radu Croitoru, iar momentele muzicale au fost asigurate de Analia Selis, Razvan Suma si Mariano Castro.

Stiri pe aceeasi tema

MPFM SEZON 1. Andrada cea vulcanica este acum o femeie de casa ponderata

Delia Ion

Premiile Ion Hobana s-au acordat in weekend la ICR. Tema editiei din acest an a fost „Robotizare, uberizare, precarizare: viitorul muncii”

Cristiana Petrariu Bota

Russia Today va incepe sa emita in Franta din 2017

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult