Ziua Americii
Lifestyle

Ganduri despre America sau de ce Visul American il gasesti doar in filme

Gânduri despre 4 iulie – de Iulian Capsali. Un popor măreț, credincios, harnic, cu spirit antreprenorial, geniu tehnic, care a dăruit lumii mari savanți și artiști – poeți, muzicieni, romancieri, arhitecți, sculptori, pictori, regizori de film, coregrafi – a ajuns pe mana corpocrației bancare. Care l-a sărăcit, i-a distrus industria civilă (orașele care făceau fala Statelor Unite ca mari producătoare de automobile sunt astăzi în ruină) și le-a castrat spiritul – asta se vede în producțiile artistice promovate cu bani grei și care nu mai au alte virtuți decât cele destructurante spiritual.

Statele Unite ale Americii, în care 1% din populație deține o avere mai mare decât peste jumătate din totalul americanilor, iar clasa de mijloc este în extincție, este o țară falimentată artificial.

Robert Reich, fostul ministru al Muncii din Administrația Bill Clinton și membru al Administrației Carter, a prezentat o concluzie teribilă: în jurul anului 2020, clasa de mijloc va dispărea din SUA. Polarizarea socială este totala: diferența dintre bogaţi şi săraci, în America, a fost, în 2011, așa cum arată datele statistice, cea mai mare înregistrată în ultimele patru decenii, depăşind inegalităţile raportate anterior în Uganda sau Kazahstan – citim în raportul Bloomberg. Este o imagine mai degrabă feudală, rezultat al politicilor neoliberale, doctrina economică și socială pe care se bazează globalismul. Mainstream-ul zilei, îmbrățișat la noi și de presupușii gânditori asa ziși creștini, pentru care darwinismul social este compatibil cu Hristos.

HotWeek.ro iti recomanda rubrica Lumea Facebook

Cei mai bogați oameni din lume, reprezentând 1% din populația globului, vor deține în 2016 o avere cumulată echivalentă cu cea deținută de restul de 99% din populația lumii, conform datelor Oxfam într-un studiu publicat înainte de Forumul Economic Mondial de la Davos, transmite AFP, demonstrând că lumea nu mai aparține decât unor elite care vor sa stăpânească pământul și care și-au găsit în SUA doar un vehicul pentru ambițiile lor stranii, dacă nu ar fi total demente. Un exemplu dramatic găsim în Orientul Mijlociu și N. Africii, în care state viabile au fost devastate în urma expansiunii „piețelor”, din dorința de a stăpâni zăcăminte și sub pretextul eliberării de dictaturi, dar și în Ucraina, unde Soros dă directive directe în politica unei țări aruncată în conflict printr-o lovitură de stat.

Or, fără o clasa de mijloc, dispare noțiunea de libertate într-o societate care se dorește normală.

4 iulie – Ziua Nationala a Statelor Unite. Se implinesc 239 de ani de la Declaratia de Independenta

Statele Unite, cea care își arată fața spre exterior, trece printr-o operație estetică totală. De fapt, visul american, acela în care se credea că fiecare generație care vine va avea un trai mai bun decât precedenta, îl mai găsești doar în filme.

Aceeași corpocrație bancară a transformat SUA dintr-o țară care exporta libertate, într-o țară care exportă cea mai perfidă ideologie din istoria umanității, ambasadele sale devenind ambasadele LGBT în toată lumea iudeo-creștină.

Această ideologie a viciului secretă deja tiranie în Occident, din mediile universitare pana în magazinele de cartier, dar își simte prezența și la noi, un hinterland preparat prin destructurare pentru viitoarele conflicte din zonă.

Război și ideologie, iată amestecul exploziv de care nici măcar poporul american nu are nevoie. Aceștia sunt doar vectorii prin care corpocrația bancară, care stăpânește acum vremelnic și face politica acestui stat aflat la crepuscul, vrea sa strângă în brațe toată lumea. Să nu fie! God save America!

[ot-caption title=”Ganduri despre Ziua Americii” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/07/usa-independence-day1.jpg”]

Articole asemănătoare

Razvan Simion si Lidia Buble au plecat in vacanta in Grecia

Lucy Ionesco

Sorin Ovidiu Vintu, despre interzicerea fumatului: E una dintre pasiunile mele si nu accept sa fie calcata in picioare

Lucy Ionesco

Nunta dintre Printul Harry si Meghan Markle costa 1,5 milioane de dolari. Masurile de securitate s-ar ridica la aproape 8 milioane de dolari

Ioana Badulescu