Gara de Nord din Bucuresti va intra in modernizare la sfarsitul lunii octombrie

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 14, 2019 10:14

Gara de Nord din Bucuresti va intra in modernizare la sfarsitul lunii octombrie

Ministerul Transporturilor a anuntat ca Gara de Nord din Bucuresti va intra in modernizare la sfarsitul lunii octombrie. Lucrarile de modernizare la cea mai importanta gara din Romania vor incepe in luna octombrie si vor dura doi ani. 

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a anuntat ca investitia va fi facuta cu fonduri europene, iar valoarea proiectului se va ridica la circa 100 de milioane de euro. 

„Este un proiect pornit pe fonduri europene (…). Vor incepe lucrarile, daca nu ma insel, de la sfarsitul lunii octombrie. Este un proiect ambitios. Valoarea este undeva la 100 de milioane (de euro – n.r.)”, a declarat ministrul Transporturilor.  

Razvan Cuc a spus ca va fi facuta si o sistematizare a spatiilor comerciale, astfel incat sa fie „o logica” in amplasarea acestora.

„O sa se faca o sistematizare la fel cum este, probabil, in toate aeroporturile si toate garile moderne din capitalele Uniunii Europene. Asa cum trebuie sa fie si Bucurestiul o capitala moderna, cu o Gara de Nord moderna”, a conchis ministrul Cuc.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat, in luna iunie, in timpul unei vizite in judetul Arad, ca lucrarile de modernizare a Garii de Nord din Bucuresti vor fi executate inainte de inceperea Campionatului European de Fotbal de anul viitor, iar ulterior obiectivul va fi supus unor lucrari mai ample.

„Modernizarea va fi una de amploare, dar cu siguranta in prima parte vom face o modernizare care sa se finalizeze pana la inceperea campionatului. Acolo trebuie regandit totul, un concept nou”, declara in iunie ministrul Razvan Cuc, care a apreciat ca santierul primei etape de modernizari va fi finalizat pana la inceperea campionatului.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.