Externe

Gardul dintre Romania si Ungaria prinde contur. Politisti si militari ungari au marcat traseul gardului – REUTERS

Gardul care va desparti Ungaria de Romania incepe sa prinda contur. Reuters relateaza ca Ungaria a inceput deja sa puna pe hartie traseul gardului care urmeaza a fi construit la granita cu Romania. Mai multi militari, politisti si ingineri maghiari marcau, miercuri, traseul gardului de sarma ghimpata pe care Ungaria il va ridica la frontiera cu Romania.

Reporterul Reuters a relatat aceste informatii direct de la intersectia granitelor dintre Ungaria, Serbia si Romania. Potrivit acestuia, acolo se aflau si topografi si ingineri , care planificau traseul gardului. Gardul de la frontiera tarii noastre este construit de Ungaria in prelungirea celui existent la granita cu Serbia.

Strategia nationala privind imigratia 2015-2018, aprobata de Guvernul Romaniei

Amintim ca ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anunțat marți că guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la granița cu România a gardului pe care îl construiește la frontiera cu Serbia, pentru a face față unei eventuale schimbări a rutei folosite de imigranți.

”Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României”, a spus șeful diplomației ungare.

Ponta: Gardul scoate Ungaria din Europa si nu rezolva problema refugiatilor

Szijjarto a precizat că măsura este necesară întrucât traficanții de persoane care acționează de-a lungul graniței cu Serbia își modifică ruta către granița cu România și este probabil ca presiunea migraționistă să se mute în direcția României.

Ulterior, premierul român Victor Ponta a declarat că decizia Ungariei de a ridica un gard la granițe nu rezolvă nimic din problemă refugiaților și „scoate Ungaria din Europa”.

UNGARIA vs ROMANIA: Tensiuni din cauza gardului de la granita, Consiliul Europei ii ia la intrebari pe unguri privind noile masuri adoptate

Ungaria a închis complet marți granița sa de sud cu Serbia pentru a opri fluxul de imigranți care veneau dinspre această țară în drumul spre Europa occidentală și a început punerea în aplicarea a unei noi serii de legi dure anti-imigrație.

Stiri pe aceeasi tema

Miami, SUA: Un pod s-a prabusit peste o autostrada langa Universitatea Florida International

Ioana Badulescu

TVA pentru mii de firme din Marea Britanie se va schimba radical, in cazul unui Brexit dificil

Ioana Badulescu

Mihail Lesin, apropiat al lui Vladimir Putin, mort intr-o camera de hotel din SUA

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult