Breaking News

Geeks for Democracy: Dragnea si Tariceanu pun in pericol viitorul democratic al Romaniei. Ambii sunt intr-o betie a vitezei care ne va duce pe toti in prapastie

Reactia Parlamentului la criticile aduse de Departamentul de Stat al SUA fata de modificarile la legile justitiei au starnit un val de reactii in randul societatii civile, care cere demisia presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea si a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Mai multe ONG-uri, printre care Institutul pentru Politici Publice, Geeks for Democracy, Initiativa Romania si Platforma Romania 100, ii critica dur pe sefii celor doua camere ale Parlamentului Romaniei si ii acuza ca au ca scop subminarea justitiei.

Cătălin Teniță, unul din fondatorii Geeks for Democracy, declară la RFI că cei doi politicieni sunt într-o ”beție a vitezei care ne va arunca pe toți în prăpastie”.

Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea ar trebui să renunțe la funcția de președinte al Senatului, respectiv președinte al Camerei Deputaților, susțin organizațiile non-guvernamentale semnatare a mesajului transmis șefilor celor două camere (Corupția Ucide, Evoluție în Instituție, Geeks for Democracy, Inițiativa România, #Insist, Institutul pentru Politici Publice, Platforma România 100 și #Rezistența).

„Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al României, este fără precedent și tranșant, și arată că tentativele PSD-ALDE de subordonare politică a justiției au devenit o problemă geopolitică, cu implicații privind securitatea militară a NATO și a României. Interesele penale ale domnilor Dragnea și Tăriceanu pun nemijlocit în pericol viitorul democratic al României, domnia legii și drepturile fundamentale, securitatea țării și bunăstarea fiecăruia dintre noi. Cerem, de asemenea, Partidului Social Democrat și ALDE să scape de liderii care ne îndepărtează de țările democratice și să retragă legile justiției din Parlament mâine (marți, n.red.), la prima oră”, se arată pe pagina de Facebook a Platformei România 100.

Dragnea și Tăriceanu, într-o beție a vitezei care ne va arunca pe toți în prăpastie

Într-un interviu acordat RFI, Cătălin Teniță, unul din fondatorii Geeks for Democracy, declară că ”acești domni (n.r. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu) vor să slăbească independența instituțiilor justiției, pe care să și-o apropie politic. Ei sunt în conflict de interese având în vedere dosarele în care sunt inculpați”.

Cătălin Teniță mai remarcă faptul că ”cei doi politicieni au dat un răspuns mirobolant la comunicatul SUA. (…) Este un fals pentru că este o declarație a Parlamentului României care a fost luată fără consultarea Parlamentului României. O Declarație a Parlamentului se ia doar în plenul reunit al camerelor. Dânșii conduc o mașină care are frână, dar decid să nu o apese niciodată. Au un fel de beție a vitezei care ne va arunca pe toți în prăpastie”.

Ascultă pe site-ul RFI interviul acordat de Cătălin Teniță, de la Geeks for Democracy

Iti recomandam si: Parlamentul ia act „cu surprindere” de comunicatul Departamentului de Stat al SUA: Natura si forma declaratiei sunt de neinteles. Ar trebui sa aiba incredere in Parlamentul Romaniei

Departamentul de Stat de la Washington cere Parlamentului roman sa respinga modificarile la Legile Justitiei. Este o premiera a ultimilor ani in relatia Romania – SUA 

Raspunsul PSD la criticile aduse de SUA: Mergem mai departe cu modificarile din Justitie

Articole asemănătoare

Noul Guvern va avea un premier care vine din PSD

Ioana Badulescu

Pedepse mai mari pentru cei care nu respecta izolarea si carantina sau ascund informatii

Lucy Ionesco

Presedintele Iohannis a transmis un mesaj romanilor din Marea Britanie, al caror viitor in aceasta tara este incert

Lucy Ionesco