George Copos
Social

George Copos poate ajunge din nou la inchisoare, dupa ce Universitatea Bucuresti a confirmat plagiatul

George Copos ar putea ajunge din nou dupa gratii, dupa ce Universitatea Bucuresti a confirmat plagiatul din cartea scrisa de fostul finantator al echipei Rapid. Astfel, Universitatea din Bucuresti a anuntat, vineri, ca a finalizat analiza suspiciunilor de plagiat din cartea scrisa de George Copos in inchisoare, intitulata „Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI”, volum care i-a permis sa scape de inchisoare inainte de termen. 

„Avem de-a face cu un tip de plagiat subtil, realizat prin copiere deghizata sau/si repovestire. Nu este vorba de un clasic copy-paste, ci de un autor profesionist care a realizat foarte multe parafrazari inacceptabile, cum sunt numite in literatura de specialitate, dupa lucrarea de disertatie a domnului Catalin Parfene”, a aratat Comisia de Etica a Universitatii.

Iti recomandam si: Cartea lui George Copos are iz de plagiat! Istoricul Catalin Parfene spune ca i-au fost copiate pasaje din teza de masterat

Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea este un plagiat, sustine presedintele Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti

Finalizarea analizei suspiciunilor de plagiat nu vine in favoarea lui George Copos, care risca acum sa se intoarca in inchisoare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) care au anchetat Dosarul Transferurilor, pot sesiza acum instanta in privinta eliberarii condamnatului pe baza unei lucrari stiintifice false, astfel ca dosarul sau ar putea fi reevaluat.

Condamnat la patru ani de inchisoare, fostul finantator de la Rapid a fost eliberat conditionat dupa doar un an si doua luni.

Stiri pe aceeasi tema

Profesorii protesteaza in scoli, nemultumiti de haosul din sistem: Deciziile luate peste noapte bulverseaza activitatea didactica

Cristiana Petrariu Bota

Mineriada din iunie 1990, procesul continua. Un simplu foc de paie sau reviriment politico-judiciar?

Cristiana Petrariu Bota

A fost deschisă campania de susţinere a Cazinoului din Constanţa.

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult