George Ivascu, propus la Ministerul Culturii, este membru al masoneriei si director al Teatrului Metropolis
Politica

George Ivascu, propus la Ministerul Culturii, este membru al masoneriei si director al Teatrului Metropolis

Actorul George Ivascu este propunerea PSD pentru Ministerul Culturii. Membru al Masoneriei si director al Teatrului Metropolis, George Ivascu are 49 de ani si in copilarie a jucat fotbal pe maidan, in cartierul Militari, dupa cum chiar el povestea pentru ziarul Metropolis. A stat in poarta si a aparat pana si-a rupt mana. Mai tarziu, si-a aparat visurile, jucand nu intre blocuri, ci pe marea scena a Teatrului National din Bucuresti. Apoi a construit un teatru, Teatrul Metropolis.

Dupa zece ani în care a dus roluri importante la Teatrul Naţional, George Ivaşcu şi-a dat demisia şi a plecat în urmărirea propriului vis: să construiască un teatru. George Ivascu este director al Teatrului Metropolis din 2007 finantat de Primaria Capitalei.

Potrivit declaratiei de interese din 2017 este membru in Marea Loja Nationala Romana. Pe internet circula filmari in care Ivascu apare in timpul unor presupuse ritualuri masonice. George Ivascu a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in anul 1993. Din 1993 a activat ca actor la Teatrul de Comedie, iar din 1996 a activat ca actor la Teatrul National I.L. Caragiale, Bucuresti (TNB).

Presedintele Ion Iliescu i-a conferit lui George Ivascu in 2004 Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului”.

Este casatorit cu Alice Barb, regizor, actor si director la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3, condusa de Robert Negoita.

Potrivit declaratiei de avere, depusa in iulie 2017, in calitate de manager al Teatrului Metropolis, acesta detine o casa de 95 mp, dobandita in 2015, in comuna Balotesti, Ilfov, dar si tablouri, antichitati si instrumente muzicale in valoare de 5.000 euro.

Acesta are in cont 154.253 lei, potrivit sursei citate, dar si datorii de:
– credit de 45.000 lei accesat in 2015 si scadent in 2020;
– credit de 40.000 lei accesat in 2015 si scadent in 2020;
– impumut de 30.000 euro de la Nagy Robert, accesat in 2013, scadent in 2020;
-leasing Autoitalia Group – 36.818 euro, accesat 2013, scadent 2017;

La capitolul venituri, a incasat 54.864 lei de la Teatrul Metropolis, iar de la UNATC 38.096 lei.

Potrivit declaratiei de interese acesta este membru in:
– Asociatia Culturala QUo Vadis Romania
– Asociatia pentru Administrarea Rs;
– Asociatia Marea Loja Nationala Romana (MLNR);
– Asociatia Culturala Grivita 53;

Iti recomandam si: Ioana Bran, propusa la Ministerul Tineretului si Sportului, este deputat, secretara Camerei Deputatilor si fiiac unui afacerist in domeniul distileriei alcoolului

Sorina Pintea, propusa ca ministru al Sanatatii, a lucrat la Directia Silvica, la Intreprinderea Forestiera si in ultimii ani a fost managerul Spitalului Judetean din Baia Mare

Lista de ministri din Guvernul Dancila, anuntata de premierul desemnat dupa sedinta CExN al PSD

Articole asemănătoare

Un referendum pe tema justitiei este fundamental necesar, considera liderul USR

Ioana Badulescu

Ministerul Educatiei ar putea fi condus din nou de Ecaterina Andronescu

Ioana Badulescu

PSD si ALDE au cedat in fata UDMR: Ziua maghiarilor pe 15 martie si rediscutarea unei legi a minoritatilor

Ioana Badulescu