TVR
Social

George Orbean, desemnat presedinte director general al TVR. Parlamentul a validat noul CA al TVR

Parlamentul a validat Consiliul de Administratie al TVR. George Orbean, cel care a fost propus de Guvern, a fost ales de membrii titulari ai noului CA drept presedinte – director general al TVR. Parlamentul a validat marti, prin vot secret cu bile, noul Consiliu de Administratie al Societatii Romane de Televiziune. S-au votat propunerile in bloc pentru cei 13 membri titulari si 12 membri supleanti.

George Orbean, cel care a fost propus de Guvern, a fost ales de membrii titulari ai noului Consiliului de Administratie (CA) drept presedinte – director general al TVR. Potrivit unor surse din interiorul sedintei, George Orbean a primit 7 voturi in timp ce Irina Radu, actualul presedinte interimar, a primit 6 voturi.

Intrebat la audieri cum poate fi salvata Televiziunea Publica, George Orbean a raspuns: „TVR poate fi salvat asa cum se poate salva orice intreprindere aflata in criza. Identificand probleme si eliminandu-le.”.

Intrebat daca are in vedere concedieri sau intrarea in insolventa, Orbean a spus: „Insolventa este imposibil de aplicat al TVR acum. Nu am in vedere concedieri, aici discutia este lunga. Parerea mea personala este ca o decizie in sensul asta se poate lua cand iti dai seama cum functioneaza lucrurile din interior”.

Declaratiile lui George Orbean la audierile din comisie, potrivit hotnews.ro:

Multumesc doamnei Irina Radu pentru felul in care a condus TVR, acesta functie care este mai mult o pacoste decat o placere. Salariatul o sa vada un nou CA si un nou PDG si va auzi aceleasi cuvinte. Mesajul pe care trebuie sa il dam se adreseaza acestor oameni, daca oamenii din TVR nu cred ca se poate schimba ceva atunci totul va fi in zadar. Mai multe nu vreau sa spun acum. Daca vreti sa ma intrebati ceva sunt disponibil sa va raspund.

Intrebare: Cum va ganditi sa salvati TVR?

TVR poate fi salvat asa cum se poate salva orice intreprindere aflata in criza. Identificand probleme si eliminandu-le.

Aveti in vedere concedieri, intrarea in insolventa?

Insolvanta este imposibil de aplicat al TVR acum. Nu am in vedere concedieri, aici discutia este lunga. Parerea mea personala este ca o decizie in sensul asta se poate lua cand iti dai seama cum functioneaza lucrurile din interior. 30 de zile sunt suficiente pentru o analiza a situatiei.

Intrebare: Ati fost consilierul lui Stelian Tanase (cand era PDG – n.r.). Trebuie sa veniti cu o strategie.

Nu pot veni cu o strategie acum. Intelegerea mea este ca aceasta procedura se refera la alegerea noului CA si ulterior a noului presedinte. Ceea ce propuneti dvs ar fi fost o procedura prin care se alegea un business plan sau o metoda de redresare, in mai putina masura s-ar fi referit la o persoana anume.

Ma feresc sa intru in detalii, dar televiziunea este chiar domeniul in care pui in balanta productia si bugetul, nu se echilibreaza asa cum ne imaginam ca se face in alte domenii. Sunt productii care costa enorm de mult si sunt profitabile. E greseala mea ca nu am venit cu hartii.

Intrebare: In cate institutii media ati fost in total?

Sase.

Nu, 12. Nu stiu cat ati putut sa profesati daca ati schimbat locuri de munca odata la doi ani. In cat timp veti pune TVR pe picioare? Daca ati candidat trebuie sa aveti o strategie.

R: Imi pare rau, nu am (o strategie – n.r.).

Au fost 312 voturi pentru si 21 voturi impotriva. Toti membrii CA au depus juramantul in fata Parlamentului, mai transmite hotnews.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Discutii Sanitas – Guvern: Va fi un nou Regulament de sporuri aplicabil de la 1 martie 2018, se pastreaza forma actuala a garzilor pentru medici

Ioana Badulescu

CCR, decizie interpretativa pe OUG privind starea de alerta: Este constitutionala, dar nu poate sa restranga drepturi si libertati ale cetatenilor

Cristiana Petrariu Bota

Cum au câştigat Borcea şi Victor Becali o sentinţă la limita legii.

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult