George Simion, liderul marsului pentru unirea cu Basarabia, declarat indezirabil de Republica Moldova
Externe

George Simion, liderul marsului pentru unirea cu Basarabia, declarat indezirabil de Republica Moldova

Cine este George Simion, liderul marşului pentru unirea cu Basarabia? George Simion, in varsta de 30 de ani, a devenit brusc un personaj controversat, bănuit de simpatii politice şi de jocuri electorale pe ambele maluri ale Prutului. Cine este, până la urmă, acest tânăr? Ei bine, George Simion este nascut la Focsani si a fost declarat indezirabil de Republica Moldova, anul trecut, serviciile de informatii de peste Prut catalogandu-l drept un potential pericol pentru stabilitatea tarii, scriu cei de la Adevarul.

George Simion s-a născut la Focşani, pe 21 septembrie 1986. A fost student al Facultăţii de Administraţie şi Afaceri din cadrul Universităţii din Bucureşti, apoi s-a mutat la Iaşi, unde a susţinut un masterat în istorie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. S-a remarcat ca lider al grupării “Noii Golani”, care se dorea a fi o continuare a mişcării de stradă din 1990. Împreună cu „Noii Golani“ a introdus mesajul „Basarabia e România“ în rândul galeriilor de fotbal. A devenit cunoscut publicului larg în 2009, când a aprins lumânări în faţa casei lui Ion Iliescu, pentru victimele Revoluţiei şi Mineriadei din iunie 1990. (…)

În urmă cu cinci ani, Simion a pus bazele platformei unioniste „Acţiunea 2012“,o coaliţie de asociaţii nonguvernamentale şi grupuri civice care susţin unirea Republicii Moldova cu România. Cu toate că nu a fost membru în niciun partid politic, George Simion şi-a manifestat public dezamăgirea faţă de preşedintele Klaus Iohannis şi simpatia faţă de Victor Ponta

În mai 2015, Simion a fost declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani în Republica Moldova, printr-o decizie a Biroului Migraţie şi Azil, fiind expulzat din ţară. El a fost catalogat de Serviciul de Informaţii şi Securitate de la Chişinău drept potenţial pericol pentru stabilitatea ţării.

Articolul integral poate fi citit pe site-ul adevarul.ro

Sursa foto: agora.md

Articole asemănătoare

Cutremur in Japonia in apropierea capitalei Tokio

Lucy Ionesco

BREXIT. Londra si Bruxelles au ajuns la un acord privind perioada de tranzitie, guvernul Marii Britanii a cedat pe problema cetatenilor europeni

Ioana Badulescu

Said Kouachi si Cherif Kouachi sunt atacatorii de la CHARLIE HEBDO

Lucy Ionesco