George Soros trage un semnal de alarma: Ne putem astepta la o noua criza financiara globala. Europa se confrunta cu o criza existentiala
Economie

George Soros vinde unei companii din Ungaria explorarile de la Putna

Miliardarul George Soros vinde ungurilor explorarile de la Putna. Jumatate din Aurelian Petroleum a fost vanduta companiei unguresti TDE Engineering & Development.

Aurelian Petroleum, subsidiara a San Leon Energy, unde figureaza printre actionarii principali si miliardarul George Soros, este titular si operator desemnat pentru zona de explorare non-Bilca, parte a perimetrului de explorare, dezvoltare si productie Brodina EIII-1, din judetul Suceava.

George Soros este un economist, om de afaceri miliardar american originar din Ungaria. S-a născut la Budapesta ca György Soros în familia scriitorului evreu în limba esperanto Tivadar Soros și în copilărie a supraviețuit Holocaustului evreilor din Ungaria.

În octombrie 2009, averea sa, estimată de revista Forbes, valora aproape opt miliarde de euro.[4] Soros a fost și continuă să fie proprietarul unor fonduri mutuale, între care celebrul Quantum Group of Funds. Fondurile sunt grupate în holdingul Soros Fund Management, al cărui președinte este George Soros. În iunie 2009, valorile deținute de Soros Fund Management erau estimate la 4,2 miliarde de dolari.

Soros a devenit celebru după ce, în anul 1992, a făcut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autoritățile britanice au fost nevoite să scoată lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.

În 1993, Soros a înființat Fundația pentru o Societate Deschisă, numită și Fundația Soros.

Soros își exprimă frecvent opiniile cu privire la problemele politice, economice și monetare de actualitate, publicând cărți și articole de presă, precum și dând interviuri difuzate la radio și TV.

Stiri pe aceeasi tema

Declaratia 600 nu poate fi eliminata, sustine un fost ministru al Finantelor: Cei care spun asta nu inteleg Codul Fiscal

Ioana Badulescu

SALARIZARE 2017. Unii angajati vor primi cate 400 de lei in plus la salariu. Vezi daca te incadrezi

Delia Ion

ANAF, anunt pentru contribuabilii care nu depun la termen declaratia de inregistrare fiscala ca platitori de impozit pe salarii

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult