Germania, cea mai mare economie a Europei, are parte de avertismente negative privitoare la profit si vanzari

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 20, 2020 16:24

Germania, cea mai mare economie a Europei, are parte de avertismente negative privitoare la profit si vanzari

Cea mai mare economie a Europei se contracta. Companii de top din Germania au emis un numar record de avertismente privitoare la profit si vanzari in 2019, constructorii auto in special fiind fortati sa-si revizuiasca tintele in fata declinului pietei auto mondiale si tensiunilor comerciale dintre SUA si China, noteaza Ziarul Financiar.  

Un alt avertisment privitor la starea extrem de fragila a eco­nomiei germane vine din partea unui grup important de lobby, care arata ca aceasta va bate probabil pasul in acest an.

Peste 170 de estimari negative au fost emise de cele peste 300 de companii listate in cadrul indicilor premium germani, potrivit datelor EY citate de Financial Times. Numarul reprezinta o crestere de 25% fata de 2018 si cel mai ridicat din cel putin 8 ani.

In medie, companiile germane si-au redus tintele de profit cu 37%. Analiza vine in contextul in care mai multe multinationale germane sunt asteptate sa raporteze scaderi de profit din cauza efectelor epidemiei de coronavirus asupra lanturilor globale de aprovizionare.

Intre timp, piata auto europeana s-a contractat cu 7,5% in ianu­arie, scazand cu un procent similar in Germania, amplificand astfel temerile industriei privitoare la capacitatea sa de a finanta tranzitia catre autovehiculele electrice.

Dupa semne initiale de redresare aparute catre sfarsitul anului 2019, vesti rele continua sa apara cu privire la economia germana. Exportatorii sunt puternic afectati de inchiderile de fabrici pe fondul coronavirusului, in timp ce investitiile si planurile privind angajarile sunt puse pe pauza pe fondul nesigurantei in crestere.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.

Ultima ora