Externe

Germania si-a inschis frontiera cu Austria. Ce spune Comisia Europeana

Germania si-a inchis frontiera cu Austria, iar Comisia Europeana si-a exprimat sprijinul pentru aceasta decizie. Comisia Europeana sustine ca Germania pare sa fie acoperita din punct de vedere legal in ceea ce priveste reintroducerea controalelor la frontiere, in special la frontiera sa cu Austria.

Alerta in gara din Munchen, un caine politist a semnalat prezenta unei posibile bombe

Trenurile care leaga Austria de Germania nu mai circula, traficul a fost suspendat de O-BB

Germania suspenda acordurile Schengen si reintroduce controalele la frontiera cu Austria

Intr-un comunicat transmis presei, CE mai sustine ca decizia luata de Germania privind inchiderea frontierei cu Austria arata ca este nevoie ca statele Uniunii Europene sa fie de acord cu o abordare comuna a problemei refugiatilor.

„Reintroducerea temporara a controalelor la frontiera intre statele membre este o posibilitate exceptionala prevazuta in mod explicit si reglementata de Codul Frontierelor Schengen, in cazul unei situatii de criza. La prima vedere, actuala situatie din Germania pare sa aiba acoperire in regulament”, a anuntat Comisia Europeana intr-un comunicat de presa.

Stiri pe aceeasi tema

Calatoria cu buletinul in Republica Moldova, cu alta ocazie

Cristiana Petrariu Bota

Steagul Romaniei a fost afisat in cea mai cunoscuta piata din lume, Times Square din New York

Cristiana Petrariu Bota

Romanii de pe Aeroportul Luton din Londra, ale caror curse au fost anulate, sfatuiti sa revina luni. Ce spune ambasadorul Romaniei in Marea Britanie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult