1.1 C
România
25 noiembrie 2020
Externe

Germania si-a inschis frontiera cu Austria. Ce spune Comisia Europeana

Germania si-a inchis frontiera cu Austria, iar Comisia Europeana si-a exprimat sprijinul pentru aceasta decizie. Comisia Europeana sustine ca Germania pare sa fie acoperita din punct de vedere legal in ceea ce priveste reintroducerea controalelor la frontiere, in special la frontiera sa cu Austria.

Alerta in gara din Munchen, un caine politist a semnalat prezenta unei posibile bombe

Trenurile care leaga Austria de Germania nu mai circula, traficul a fost suspendat de O-BB

Germania suspenda acordurile Schengen si reintroduce controalele la frontiera cu Austria

Intr-un comunicat transmis presei, CE mai sustine ca decizia luata de Germania privind inchiderea frontierei cu Austria arata ca este nevoie ca statele Uniunii Europene sa fie de acord cu o abordare comuna a problemei refugiatilor.

„Reintroducerea temporara a controalelor la frontiera intre statele membre este o posibilitate exceptionala prevazuta in mod explicit si reglementata de Codul Frontierelor Schengen, in cazul unei situatii de criza. La prima vedere, actuala situatie din Germania pare sa aiba acoperire in regulament”, a anuntat Comisia Europeana intr-un comunicat de presa.

Stiri pe aceeasi tema

Granita Bulgaria-Grecia poate fi inchisa complet vineri

Cristiana Petrariu Bota

Reuters si New York Times: Regele Mihai este privit cu un mare respect de catre romani, care il vad in opozitie clara cu actuala clasa politica

Ioana Badulescu

MAE: Autorizatia electronica de calatorie, obligatorie pentru romanii care merg cu avionul in Canada dupa 1 decembrie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult