GHEORGHE GUSET A MURIT
Sport

Gheorghe Guset, multiplu campion national de atletism, a decedat la varsta de 49 de ani

Gheorghe Guset, multiplu campion national si balcanic la aruncarea greutatii, s-a stins din viata in noaptea de duminica spre luni la varsta de numai 49 de ani dupa ce fusese internat de cateva zile la Institutul Inimii din Cluj-Napoca deoarece suferise o disectie de aorta.

Problemele au inceput in cursul zilei de 8 iunie cand Guset a manifestat o stare accentuata de rau. A cazut inconstient la pamant si a fost resuscitat si salvat doar de interventia prompta a sotiei lui, Lorena Boberschi, si ea o fosta sportiva de performanta, si o persoana aflata acolo in acel moment.

Fostul campion a fost transportat apoi la unitatea de urgenta a spitalului judetean din Cluj-Napoca si apoi transfrat la Institutul Inimii acolo unde a fost operat. Inima lui a fost insa prea afectata pentru a mai continua sa lupte si, dupa numai doua zile, Gheorghe Guset a trecut in nefiinta.

„Acum cateva minute a pierdut batalia cu viata. Se pare ca Dumnezeu a avut alte planuri cu tine. Iti multumesc pentru toti cei 21 de ani petrecuti impreuna, pentru tot ce am realizat impreuna in viata si in sport! ti-am promis ca voi fi langa tine mereu si am fost pana in ultimul moment al vietii tale. Te iubesc,asa cum nu am iubit pe nimeni altcineva si nimeni niciodata nu te va inlocui in inima mea! Drum lin dragostea mea. Dumnezeu sa te odihneasca in pace, iubirea vietii mele”, a fost mesajul sotiei lui Guset imediat dupa ce a primit vestea tragica.

Gheorghe Guset a devenit campion national la aruncarea greutatii intre anii 1990 si 2007, de 16 ori campion balcanic, de cinci ori medaliat cu aur la Cupa Europei, a participat la opt editii ale Campionatelor Europene si de cinci ori la Campionatele Mondiale, obtinand in 2006 locul cinci la Campionatul Mondial de la Moscova (cea mai buna clasare a tuturor timpurilor a unui aruncator roman de greutate), iar de trei ori a participat la Jocurile Olimpice.

Pana la aflarea acestei vesti tragice Gheorghe Guset era antrenor de atletism la CSM Zalau.

Articole asemănătoare

Astra Giurgiu – FCSB 0-1 (0-1), in penultima etapa a campionatului

Delia Ion

Romania a fost descalificata de la Cupa Mondiala de Rugby din Japonia. In locul nostru se califica Rusia

Ioana Badulescu

Simona Halep a luat o decizie cruciala inainte de US Open

Lucy Ionesco