Gheorghe Marmureanu: Nu se pune problema unui cutremur catastrofal acum

Bogdan
By Bogdan martie 30, 2014 06:17

Gheorghe Marmureanu: Nu se pune problema unui cutremur catastrofal acum

In primele trei luni ale anului 2014 au fost inregistrate numeroase cutremure de magnitudine mica si medie, ultimul dintre aceste, de 4,9 grade pe scara Richter, avand loc chiar sambata seara, in zona seismica Vrancea, insa resimtit si in Capitala.

Nu intamplator a crescut si ingrijorarea romanilor in ceea ce priveste producerea unui cutremur de magnitudine foarte mare, cu urmari catastrofale atat materiale cat si umane.

Gheorghe Marmureanu, directorul INFP, cea mai importanta voce din breasla seismologilor din Romania, a fost intervievat de reporterii Romania TV cu privire la probabilitatea de producere a unui cutremur major, declaratiile acestuia avand darul de a linisti opinia publica, cel putin pentru perioada imediat urmatoare.

“Vrancea este periculoasa peste 7. De la 5 la 7 este o diferenta de la cer la pamant. Sunt cutremure multe, vor fi şi altele mai multe. Aceste cutremure mici se intampla pentru ca este o descarcare. Este normal sa se intample treburile astea. Cutremurul de 5 pe Vrancea este mic, chiar foarte mic. In Vrancea nu are nicio relevanta. Nu se pune problema unui cutremur catastrofal peste 7 in Romania, acum. Este un cutremur cu magnitudine relativ mica, pentru unul de mare adancime. S-ar putea sa mai fie un cutremur de 5 jumatate sau 6 sau 6 jumatate, dar nu 7. Cutremure mari peste 7 se intampla destul de rar in Romania. Daca va avea o replica, va fi una foarte mica. Vrancea cand se rupe, se rupe”, a spus Marmureanu la Romania TV

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.