Breaking News

GIMNASTICA. Doua medalii de aur, una de argint si una de bronz pentru Romania la CE de la Cluj 2017

Doua medalii de aur, una de argint si una de bronz pentru Romania la Campionatele Europene de Gimnastica Artistica Petrom de la Cluj. Felicitari Marian Dragulescu, Catalina Ponor si Larisa Iordache! Marian Drăgulescu a obținut, sambata, prima medalie a delegației Romaniei, aurul în concursul la sol, iar duminică, Drăgulescu a cucerit a doua medalie a României, argint la sărituri. Tot duminica, Cătălina Ponor a obtinut aurul in finala la barna, iar Larisa Iordache a luat medalia de bronz la barna.

Gimnasta română Cătălina Ponor a obținut, duminică, medalia de aur, iar Larisa Iordache a câștigat bronzul în concursul de la bârnă din cadrul Campionatelor Europene desfasurate zile acestea la Cluj-Napoca.

Gimnasta Cătălina Ponor, campioană europeană la bârnă, a declarat, duminică, la finalul concursului, că a muncit mult pentru medalia de aur și că și-a dorit să mai cânte încă o dată imnul României în Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca, după ce sâmbătă fusese intonat pentru Marian Drăgulescu.

Marian Drăgulescu a luat, tot astazi, medalie de argint la sărituri la Campionatele Europene Petrom.

Cătălina Ponor (29 de ani), multiplă medaliată olimpică, mondială și europeană, a primit 14,566 puncte, în timp ce Larisa Iordache, în vârstă de 20 de ani, a fost notată cu 13,966 puncte. Medalia de argint a fost câștigată de Eythora Thorsdottir din Olanda, cu 14,066 puncte.

Pentru Ponor este al nouălea titlu european, al cincilea în concursul de la bârnă. La rândul ei, Larisa Iordache a cucerit duminică cea de-a 12 medalie din palmares la Campionatele Europene.

Larisa Iordache și Cătălina Ponor au fost ultimele reprezentante ale țării noastre în cadrul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca. România încheie cea mai importantă competiție de gimnastică pe care a găzduit-o în ultimii 60 de ani cu patru medalii, două de aur, una de argint și una de bronz.

Gimnastele Ioana Crișan și Olivia Cîmpian, primele sportive din delegația României care au evoluat într-o finală a Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, s-au clasat, vineri, pe locurile 18, respectiv 23 în concursul de individual compus, cu un total de 51,032 puncte, respectiv, 50,106 puncte.

Sâmbătă, Marian Drăgulescu a obținut prima medalie a delegației noastre, aurul în concursul la sol. El a fost notat de arbitri cu cu 14,500 puncte.

Duminică, Drăgulescu a cucerit a doua medalie a României, argint la sărituri, el totalizând 14,733 puncte (14,666 și 14,800 la cele două sărituri).

Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfășoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România, la startul competiției aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin și 106 la feminin) din 37 de țări.

România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache.

Stiri pe aceeasi tema

In Romania au murit 133 persoane infectate cu coronavirus si au fost confirmate 3.183 de cazuri de persoane infectate

Cristiana Petrariu Bota

Guvernul a adoptat hotararea privind acordarea de ajutoare financiare pentru localitatile afectate de furtuna. Lista judetelor

Ioana Badulescu

Romania, la un pas de o catastrofa demografica. Romanii, in topul imigrantilor care au ajuns anul trecut in Germania 

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult