Breaking News

Giorgiana Hosu, procurorul-sef al DIICOT, si-a anuntat demisia din functie

Giorgiana Hosu, procurorul-sef al DIICOT, si-a anuntat demisia din functie, joi seara, dupa ce sotul ei, Dan Hosu, a fost condamnat in prima instanta la trei ani inchisoare cu suspendare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei, ministrul Catalin Predoiu a avut o intrevedere, joi, cu Giorgiana Hosu, iar aceasta l-a anuntat de decizia sa de a demisiona.

„Demisia procurorului sef DIICOT a fost motivata de preocuparea de a proteja credibilitatea institutiei si a avut la baza un context cu care nu a avut vreo legatura si din cauze care nu ii sunt imputabile”, precizeaza Ministerul Justitiei.

Conducerea DIICOT va fi asigurata in continuare de catre procurorul-sef adjunct DIICOT, Oana Daniela Patu.

Fostul politist Dan Hosu, sotul sefei DIICOT Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi la trei ani inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic si instigare la folosirea de informatii care nu sunt destinate publicitatii. Sentinta nu este definitiva, dar presedintele Klaus Iohannis declarase cu o zi inainte ca „daca apare o condamnare, cu siguranta nu va ramane fara urmari”.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat in 20 februarie decretele de numire pentru procurorii-sefi propusi de ministrul justitiei, inclusiv pentru Giorgiana Hosu, desi Consiliul Superior al Magistraturii avizase negativ propunerea Giorgianei Hosu pentru functia de procuror-sef la DIICOT.

Articole asemănătoare

Raed Arafat: Daca de Pasti oamenii nu respecta regulile de distantare sociala si merg in vizita, riscam ca la Pastele viitor sa facem pomeni

Lucy Ionesco

Guvernul reintroduce contributia la angajator. Florin Citu: Contributia angajatorului va fi egala cu a angajatului, in functie de marimea companiei

Ioana Badulescu

Romania trece de pragul psihologic de 10.000 de infectari cu noul coronavirus

Lucy Ionesco