Comunicate de presă

GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM este caravana schimbării mentalităților referitoare la nevoia tinerilor de dezvoltare personală și consiliere, dar și a celor referitoare la vizibilitatea, imaginea publică și încrederea în societatea civilă.

Asociația GO-AHEAD și Art for Change Foundation din Norvegia au încheiat prima etapă a caravanei GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM. Programul își propune să ajute tinerii din diferite medii sociale să vizualizeze, să verbalizeze și să creeze un plan pentru a-și atinge viitorul pe care îl doresc.

Elevii de liceu din București, Buftea, Târgoviște, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Petroșani, Corbu (jud. Harghita), Luncăvița și Satu Mare au luat parte la atelierele Affirmative Art, ghidați de Eirik Jarl Trondsen și Liv Due, din partea Art for Change Foundation pentru a vizualiza prin desen viitorul ideal, resursele pe care fiecare dintre ei le are și pentru a identifica pași concreți pe care îi pot întreprinde în  diecția visului lor.

Misiunea Asociației GO-AHEAD este de a integra dezvoltarea socio-emoțională și consilierea în procesul educațional din România, crescând astfel calitatea actului educațional, incluziunea socială și șansele egale la educație.

Am descoperit în fiecare din orașele în care a poposit Caravana GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM tineri și cadre didactice care au avut curajul să iasă în fața colegilor lor și să își prezinte viitorul de vis, așa cum îl văd ei pe toate planurile: profesional, personal, în relație cu ceilalți, în timpul liber. Am descoperit optimism, am văzut o adevărată dorință de a fi mai buni și a produce un impact în societate, de a ieși din zona de confort și a deveni susținători unii pentru alții.

Este un exercițiu de vulnerabilitate, respect, de împărtășire a emoțiilor, visurilor, poveștilor și a experienței de viață pe care participanții, prin desen, prin joc de rol, l-au parcurs cu bucurie, curaj și încredere.

Caravana începută în 16 octombrie s-a încheiat pe 4 decembrie la Colegiul Economic Gheorghe Dragoș din Satu Mare, unde elevii au fost ghidați cum să-și deseneze viitorul de vis.

Pe lângă ateliere de Affirmative Art, acces la dezbateri, întâlniri de informare/conștientizare, elevii au avut oportunitatea să participe activ la realizarea unui film inspirațional cu și despre elevii din liceele tehnologice. La filmări, pe 4 și 5 decembrie au participat atât elevii de la Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș”, cât și cei din echipa B-Robo Team de la Colegiul Tehnologic ”I. C. Brătianu” din Satu Mare, cu entuziasm, voie bună și dorința de a face auzite nevoia acestora de a fi ascultați, înțeleși și validați.

Proiect derulat de Asociația GO-AHEAD în parteneriat cu Art for Change Foundation Norvegia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătățirea imaginii și a percepției publice a societății civile în rândul a cel puțin 50.000 de persoane, creșterea gradului de vizibilitate, înțelegere și recunoaștere a impactului pozitiv pe care activitățile de consiliere și dezvoltare personală desfășurate de GO-AHEAD îl au asupra vieților tinerilor și a comunităților.

Asociația GO-AHEAD este o organizație non-guvernamentală înființată în august 2017 a cărei Misiune este schimbarea la nivel educațional (șanse egale la educație, incluziune socială, creșterea calității actului educațional). Furnizor autorizat de formare, de informare și consiliere profesională, Asociația GO-AHEAD susține DEZVOLTAREA PERSONALĂ și propune un CONCEPT INOVATOR pentru îmbunătățirea rezultatelor educaționale, profesionale și personale.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați http://www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Mai multe informatii despre proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! poți să găsești accesând https://www.go-ahead.ro/ro/go-ahead-your-best-dream.

Articole asemănătoare

Ordonanta privind migrarea primarilor si consilierilor la alte partide – Continut OUG

Lucy Ionesco

Patinoarul Mihai Flamaropol va fi modernizat, Primaria Sector 2 a avizat certificatul de urbanism

Lucy Ionesco

ALDE – Iohannis a cedat tentatiilor politice, ignorand voit realitatea economica

Lucy Ionesco