Graficul de liberalizare a preturilor la gaze pentru perioada 2015-2021, in lucru
Economie

Graficul de liberalizare a preturilor la gaze pentru perioada 2015-2021, in curand

Guvernul si ANRE va elabora un nou grafic de liberalizare a preturilor la gaze pentru perioada 2015-2021. Anuntul a fost facut de ministrul delegat pentru Eenergie, Razvan Nicolescu, la intalnirea de miercuri cu reprezentantii FMI, CE si BM, care a adaugat ca pretul la gazele naturale produse in Romania si platite de populatie nu vor creste pana la 1 iulie 2015. Intr-un comunicat de presa transmis de Departamentul pentru Energie, se precizeaza ca la intalnirea de astazi cu europenii s-a discutat despre posibilitatea ca Guvernul sa elaboreze cu ajutorul ANRE un nou grafic de liberalizare a preturilor la gaze, pentru perioada 1 iulie 2015- 1 iulie 2021.

In urma discutiilor, s-a stabilit ca Guvernul va elabora cu ajutorul ANRE un nou grafic de liberalizare a preturilor la gaze, pentru perioada 1 iulie 2015- 1 iulie 2021, care va tine cont de trendul descrescator al evolutiei preturilor din regiune ale hidrocarburilor, precum si de perioada mai lunga de aliniere agreata cu institutiile financiare internationale.

HotWeek.ro iti recomanda si: Ce s-a intamplat cu cresterea economica a Romaniei pe trimestrul III

Discutiile cu reprezentantii FMI, CE si BM au vizat si continuarea implementarii regulilor de guvernanta corporativa in societatile de stat din domeniul energetic, nevoia de restructurare si de continuare a eficientizarii in unele companii de stat din energie, precum si abordari viitoare in privinta liberalizarii pietei gazelor naturale.

„In ceea ce priveste preturile gazelor naturale platite de populatie, Guvernul va elabora cu ajutorul ANRE un nou grafic de liberalizare pentru perioada 1 iulie 2015 – 1 iulie 2021, care va tine cont de trendul descrescator al evolutiei preturilor din regiune ale hidrocarburilor, precum si de perioada mai lunga de aliniere agreata cu institutiile financiare internationale. Pana la data de 1 iulie 2015, preturile gazelor naturale produse in Romania si platite de populatie nu vor creste”, se arata in comunicatul Departamentului pentru Energie.

Stiri pe aceeasi tema

Tendinte si provocari in HR: Gasirea de angajati cu competente din ce in ce mai specializate, principala provocare a companiilor

Ioana Badulescu

Salariul minim nu creste la 1.200 lei. Motivul, anuntat de Ministerul Finantelor

Cristiana Petrariu Bota

Salariul minim de la 1 ianuarie 2020 va fi majorat, potrivit unei hotarari de Guvern publicate in Monitorul Oficial

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult