Atentionare de calatorie pentru romanii care merg in Grecia
Externe

Grecia, paralizata de greva generala. Zborurile Bucuresti – Atena au fost anulate

Grecia este paralizată joi de o grevă generală de 24 de ore. Protestul, organizat de sindicatul funcționarilor publici, va afecta activitatea în instituțiile de învățământ, serviciile de taxe și impozite, precum și spitalele, care vor primit doar urgențele, dar și programul aeroporturilor. De altfel, zborurile București-Atena au fost anulate, potrivit RFI. 

Greva generală de o zi din Grecia vine în contextul negocierilor pe care Atena le poartă în această perioadă cu creditorii internaționali pe tema reformei sistemului fiscal și a celui de pensii. Ca și până acum, instituțiile de credit cer Atenei susținerea programului de austeritate la care Grecia s-a angajat pentru a primi în continuare finanțare de pe piețele externe și a evita falimentul și chiar ieșirea din zona euro.

În aceste condiții, funcționarii au decis să oprească activitatea pentru 24 de ore, la scurt timp după ce ministrul elen de Finanțe, Euclide Tsakalotos, a prezentat noile măsuri pe care Guvernul ar urma să le adopte pentru a menține sprijinul financiar extern.

Rezultatul e că serviciile oferite de instituțiile statului sunt în mare parte blocate: în unele școli nu se țin cursuri, serviciile de taxe și impozite nu sunt funcționale, spitalele preiau doar urgențele, iar programul aeroporturilor este dat peste cap.

De altfel, sute de curse aeriene au fost deja anulate pe Aeroportul internaţional din Atena. Ministerul român al Afacerilor Externe a informat încă de miercuri că toate zborurile de joi dinspre şi către aeroporturile de pe teritoriul Greciei au fost anulate.

În fine, în Grecia va funcționa totuși transportul public, angajații votând împotriva participării la grevă, dar programele TV vor fi suspendate, jurnaliștii alăturându-se acțiunii de protest.

Sursa: RFI

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

EUROSTAT: Romania inregistreaza 0,2% din cererile de azil depuse in tarile UE

Cristiana Petrariu Bota

Kovesi este audiata de comisia LIBE pe 26 februarie, s-a schimbat ordinea preferintelor celor trei finalisti pentru postul de Procuror European

Cristiana Petrariu Bota

Marea Britanie a stabilit oficial data la care va iesi din UE – RoNews.co.uk

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult