Mersul Trenurilor 2019 – 2020 intra in vigoare duminica, 15 decembrie. Ce modificari aduce CFR Calatori
Social

GREVA CFR: Trenurile nu au circulat miercuri dimineata, timp de 2 ore

GREVA CFR: Angajatii de CFR Calatori si CFR Marfa au intrat in GREVA, miercuri, trenurile de calatori si de marfa stationand timp de doua ore, intre 07.00 si 09.00. Angajatii CFR au intrerupt lucrul voluntar ca urmare a esuarii negocierilor privind incheierea unui nou contract colectiv de munca.

Presedintele Federatiei Miscare Comercial, Gheorghe Fratica, a declarat ca GREVA de la CFR nu este organizata de sindicate, fiind vorba despre o incetare voluntara a lucrului, masura fiind de fapt un semnal de alarma pentru actualii si fostii guvernanti fata de salariile mici, care nu au mai primit niciun procent in plus de cinci ani.

„Protestul nu este organizat de sindicate. Va fi vorba despre o incetare voluntara a lucrului de catre cei implicati in circulatia trenurilor, pentru a trage semnale de alarma actualilor si fostilor guvernanti legate de faptul ca in ultimii cinci ani nu au primit niciun procent in plus la salarii. Veniturile salariale au fost reduse cu 34-35% si nu au fost recuperate niciodata aceste procente in ultimii ani. Ce sanctiuni sa mai riscam? Ce ne mai pot lua? Oricum vor sa dea afara 2.500 de oameni afara din sistem, de la CFR Marfa. Negocierile pentru incheierea noului contract colectiv de munca au esuat, ultima intalnire cu ministrul Transporturilor fiind astazi (marti – n.r.). Noi i-am informat pe angajati ca a esuat negocierea. Miercuri va mai fi o intalnire cu ministrul, la 17.00″, a afirmat liderul sindical.

HotWeek.ro iti recomanda si: Vom face maxim o ora cu trenul pe ruta Bucuresti – Constanta

[ot-caption title=”GREVA LA CFR – TRENURILE NU AU CIRCULAT MIERCURI DIMINEATA” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2014/04/trenuri-greva-cfr1.jpg”]

Astfel, toate trenurile au fost oprite intre 07.00 si 09.00. „Tot ce este in circulatie, atat trenuri de calator, cat si trenuri de marfa, vor fi oprite”, a spus Fratica. Activitatea a fost reluata incepand cu ora 09.00.

La randul sau, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a spus ca are „informatii” privind oprirea temporara a lucrului miercuri dimineata, subliniind insa ca eventualul protest nu este organizat de sindicate.

Federatiile sindicale din transporturile feroviare amenintau inca din 15 aprilie ca ar putea declansa conflictul colectiv de munca incepand cu 23 aprilie, daca pana atunci nu vor fi incheiate noile contracte colective de munca, care sa tina cont de solicitarile salariatilor.

Printre nemultumirile sindicalistilor de numara cele legate de nivelul salariilor, de eliminarea drepturilor angajatilor de a calatori gratuit pe calea ferata si de faptul ca nesemnarea noilor contracte colective de munca ar putea duce la disponibilizarea a 2.500 de salariati de la CFR Marfa.

Foto: Antena 3

Articole asemănătoare

Columna Medical Center, cel mai mare centru de reproducere umana asistata din Romania, a incheiat un parteneriat cu centrul de excelenta in tratarea endometriozei EndoInstitute

Ioana Badulescu

Agent secret la SIE. Daca vrei mai mult decat un job, vezi cum te poti angaja la serviciul de spionaj

Lucy Ionesco

Accident la Clinceni, doi parasutisti au murit, un altul a fost ranit. FOTO

Lucy Ionesco