Greva de avertisment in sanatate. Medicii sunt decisi sa intre in greva generala vineri, 11 mai, daca autoritatile nu le vor solutiona problemele

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 7, 2018 12:32

Greva de avertisment in sanatate. Medicii sunt decisi sa intre in greva generala vineri, 11 mai, daca autoritatile nu le vor solutiona problemele

Greva de avertisment luni, intre orele 09.00 si 11.00, in sistemul sanitar. Medicii sunt hotarati sa intre in greva generala vineri, 11 mai, daca autoritatile nu le vor solutiona problemele. Principalele revendicari vizeaza eliminarea plafonului de 30% pentru sporuri, cresteri salariale pentru tot personalul din sanatate si asistenta sociala, dar si negocierea contractelor colective de munca la nivelul celor doua sectoare de activitate. 

In cele mai multe unităţi sanitare din tara va fi grevă de avertisment, luni dimineata, iar dacă autorităţile nu vor găsi soluţii la revendicările sindicaliştilor, sistemul sanitar riscă să fie paralizat în totalitate vineri, 11 mai, când va fi declanşată greva generală.

“Timp de două ore se va întrerupe activitatea, urmând ca doar o treime dintre angajaţi să muncească, aşa cum spune legea”, declară Iulian Pope, vicepreşedintele Sanitas, care a explicat că timpul de aşteptare în spitale va creşte foarte mult pentru pacienţii care nu sunt urgenţe.

Între timp, şi Federaţia Solidaritatea Sanitară a anunţat că va organiza, timp de două ore, o “grevă românească” de avertisment, concretizată prin pichetarea spitalelor cu oamenii veniţi de acasă, echipaţi în ţinutele de protest, şi o grevă japoneză din partea salariaţilor aflaţi la serviciu.

Principalele revendicări vizează eliminarea plafonului de 30% pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, dar şi negocierea contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.