Greva de la metrou, anulata! A fost semnat un nou Contract Colectiv de Munca, care prevede cresteri salariale

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 4, 2018 17:51

Greva de la metrou, anulata! A fost semnat un nou Contract Colectiv de Munca, care prevede cresteri salariale

Greva generala la metrou nu va mai avea loc. Sindicalistii si conducerea Metrorex au ajuns la un acord, angajatii de la metrou urmand sa primeasca cu 20% in plus la salarii. Majorarile salariale ale angajatilor de la metrou vor intra in vigoare incepand de miercuri. O noua runda de negocieri a avut loc marti intre conducerea Metrorex si sindicalistii de la metrou, care au cerut majorarea salariilor cu peste 20%.

Metrorex anunta ca a fost incheiat Contractul Colectiv de Munca (2018-2019) intre administratia companiei si partenerul social Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM). Astfel, conflictul de munca a fost stins, partile convenind o marire salariala de 20%.

Noul Contract Colectiv de Munca urmeaza sa fie inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) in data de 5 decembrie 2018 pentru a intra in vigoare.

„Din fericire pentru bucuresteni, vorbim de 700 de mii de calatori, am putut sa evitam acest conflict. Am ajuns la o majorare salariala de 20% pentru salariati, plus primele de metrou si cea de Craciun. Asta a fost hotararea Consiliului General al sindicatului si au fost satisfacuti de aceasta crestere”, a spus Ion Radoi, seful sindicatului angajatilor de la metrou

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.