Greva de la metrou ramane in vigoare, desi Tribunalul Bucuresti a declarat nelegala actiunea de protest
Social

Greva de la metrou ramane in vigoare, desi Tribunalul Bucuresti a declarat nelegala actiunea de protest

Greva de la metrou ramane in vigoare si va fi aplicata incepand de miercuri, desi Tribunalul Bucuresti a declarat nelegala actiunea de protest. Decizia Tribunalului Bucuresti, de a declara nelegala greva de avertisment de saptamana trecuta, nu a determinat sindicatele sa renunte la greva generala de miercuri, 21 noiembrie (orele 4.00-16.00). Aceasta ramane valabila. 

Conducerea USLM a transmis presei un comunicat de presa in care precizeaza:

„Referitor la Comunicatul de presa Metrorex prin care opinia publica a fost informata ca „Tribunalul Bucuresti a declarat nelegala greva de avertisment”, va comunicam si alte cateva detalii privind decizia Tribunalului Bucuresti: „ … respinge cererea de incetare a continuarii actiunilor de greva intemeiate pe greva de avertisment ca prematur formulata.”„ … respinge in rest actiunea (Metrorex) ca fiind neintemeiata”. In aceste conditii, conform adresei USLM nr. 324/16.11.2018, inregistrata la Metrorex sub nr. 3858/16.11.2018, miercuri 21.11.2018, la metrou va fi declansata greva propriu-zisa pe termen nelimitat, zilnic intre orele 4:00 – 16:00. In conformitate cu legea avem acest drept. Suntem dispusi incontinuare la negocieri mai ales ca din informatiile difuzate in presa chiar azi urmeaza a fi schimbata atat conducerea Ministerului cat si cea executiva, conditii in care suntem nevoiti sa asteptam intalnirea cu noile organe de conducere si apoi ne vom pronunta daca sau nu vom declansa greva propriu-zisa. Nu dorim sa se inteleaga ca refuzam dialogul cu mass-media, dar datorita situatiei incerte nu am avut pana in acest moment ce sa comunicam”.

Tribunalul Bucuresti a declarat nelegala greva de avertisment declansata de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) in data de 15.11.2018, pe motiv ca USLM nu a respectat Legea dialogului social, a informat luni Metrorex.

Cu toate acestea sindicalistii nu fac niciun pas inapoi. Ei vor recurge miercuri la greva generala, a declarat pentru Digi24.ro Florin Crisu, consilier al presedintelui Sindicatului de la metrou, Ion Radoi.

Programata pentru miercuri, greva generala va fi organizata, a spus el. Nu spune nicaieri ca daca greva de avertisment a fost declarata nelegala, aceasta trebuie reluata si nu se poate trece la la cea generala, spune el. Singurele schimbari pot interveni daca se ajunge la o intelegere cu Metrorex, insa nu sunt semne si lipsesc negocierile, spune el.

„Instanta constata nelegalitatea declararii si declansarii grevei de avertisment in data de 15.11.2018, intre orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA. Conducerea Metrorex isi manifesta disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform Legii dialogului social si face apel la angajatii sai sa ia in considerare ca asigurarea transportului calatorilor la timp si in siguranta este prioritara”, subliniaza Metrorex.

Angajatii Metrorex ar urma sa intre in greva generala pe perioada nedeterminata incepand de miercuri, 21 noiembrie, intre orele 4:00 – 16:00, daca pana atunci nu va fi rezolvat conflictul de munca, a anuntat vineri Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM).

Articole asemănătoare

Patricia, fiica lui Marius Teicu, a murit dupa o grea lupta cu leucemia

Delia Ion

Virusul gripal a ucis a 10-a persoana in Romania, in spitalele din toata tara a fost limitat accesul vizitatorilor. Bulgaria se confrunta cu o epidemie

Lucy Ionesco

Biserica Ortodoxa se declara deschisa pentru o discutie pe tema impozitarii veniturilor, dar cu o conditie

Lucy Ionesco