ROMATSA
Social

Greva generala de la ROMATSA este legala, a decis Tribunalul Bucuresti

Greva generala anuntata de sindicalistii de la ROMATSA pentru data de 1 septembrie este legala, a decis Tribunalul Bucuresti. Greva generala de la ROMATSA ar urma sa fie declansata incepand din data de 1 septembrie, pe termen nelimitat. 

Controlorii de trafic aerian ROMATSA au anuntat ca vor intra in greva generala din 1 septembrie, daca cele 14 revendicari pe care le au nu vor fi solutionate, ei sustinand ca problemele lor sunt „de viata si de moarte” si privesc siguranta calatorilor.

Pe 15 iulie 2015, controlorii de trafic aerian au intrat in greva de avertisment timp de doua ore, aceasta afectand 17 zboruri.

Directorul ROMATSA, Aurel Stanciu, numit secretar de stat la Transporturi, dupa ce a demisionat din fruntea ROMATSA

Reprezentantii Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR), sustin ca nu exista nicio posibilitate de a evita greva generala pe 1 septembrie, deoarece nu a fost gasita intelegere la nivelul autoritatilor.

Mai mult, liderii sindicalisti acuza ca ar fi probleme grave in ceea ce priveste echipamentul folosit la monitorizarea traficului aerian. Ei spun ca echipamentul de la ROMATSA ar pune in pericol inclusiv viata pasagerilor, insa directorul general al ROMATSA, Aurel Stanciu, spune ca nu sunt astfel de probleme, precizand ca se va face un audit din partea Ministerului Transporturilor.

Related posts

Cutremur in Buzau, joi seara. Un alt cutremur s-a produs in Gorj in aceeasi zi

Lucy Ionesco

Cinci maimuțe au evadat de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Teodora Badescu

Proiectul de OUG privind salarizarea unitara va fi retras in sedinta de Guvern de miercuri

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult