ROMATSA
Social

Greva generala la ROMATSA? Presedintele ATSR sustine ca greva generala ar putea fi declansata pe 1 septembrie

Sindicaliștii de la ROMATSA ar putea intra in grevă generală, pe 1 septembrie a.c., de la ora 11,00, dacă autoritățile nu vor rezolva până atunci problemele cu care se confruntă salariații, a declarat luni Gabriel Tudorache, președintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), transmite Agerpres.

‘Vom declara grevă generală la nivelul RA ROMATSA, în toate subunitățile, începând cu data de 1 septembrie 2015, ora 11,00, dacă până în acel moment organele statului abilitate nu vor reuși să rezolve problemele pe care le avem la ROMATSA. Pot să vă spun că sunt probleme de viață și de moarte la ROMATSA. Deci nu e vorba de bani, nu e vorba de absolut nimic, ci chiar de viață și de moarte, de siguranța pasagerilor, de siguranța salariaților ROMATSA. Avem un număr de peste 20 de procese pe care le-am intentat conducerii. Dacă până la 1 septembrie nu se găsesc soluții și organele statului nu iau absolut nicio măsură, vom declanșa această grevă generală așa cum am anunțat deja’, a spus Gabriel Tudorache.

Potrivit acestuia, impactul grevei generale ‘va fi catastrofal’.

Intalnire la Ministerul Transporturilor pe tema ROMATSA

‘Impactul va fi, din punctul nostru de vedere, catastrofal, din cauza faptului că greva nu o să dureze doar două ore, ci este o grevă generală, totală, ceea ce înseamnă că va zbura practic deasupra României doar o treime din traficul programat în fiecare zi și, bineînțeles, așa cum prevede legea, vom asigura toate excepțiile, situațiile de urgență, SMURD, Poliție Miliară, președinți etc. De asemenea, am fost informat, cel puțin eu, de către comandantul adjunct al Jandarmeriei Române, care a participat, a stat permanent în sediul ROMATSA, că a avut loc o discuție telefonică între directorul general și domnul ministru și că ne așteaptă la ora 14,00’, a mai spus președintele ATSR.

Pe 15 iulie a.c., controlorii de trafic au intrat în grevă de avertisment timp de două ore, între 11,00 și 13,00, aceasta afectând 17 zboruri, dintre care 11 decolări și șase aterizări.

Potrivit directorului general al regiei, Ion Aurel Stanciu. neîncasările ROMATSA din cauza grevei de două ore declanșate pe 15 iulie de controlorii de trafic aerian au fost calculate la 250.000 euro.

Stiri pe aceeasi tema

O propunere de lege privind pensionarea medicilor, adoptata in Senat. Proiectul ar urma sa rezolve problema lipsei cronice de cadre medicale

Ioana Badulescu

Ministrul Teodorovici, pe bicicletă la acţiunea Şi eu sunt cetăţean european! ” din Parcul Kiseleff

Teodora Badescu

Numarul de telefon la care pot fi semnalate suspiciunile privind un posibil atac terorist

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult