Greva iminenta la Ford Craiova. Sindicatul Ford a transmis un buletin angajatilor uzinei cu hotararile luate
Social

Greva iminenta la Ford Craiova. Sindicatul Ford a transmis un buletin angajatilor uzinei cu hotararile luate

Greva iminenta la uzina Ford Craiova. Sindicatul Ford Automobile Craiova a transmis un buletin angajatilor uzinei cu hotararile luate, una dintre acestea fiind si declansarea grevei in luna martie. De precizat ca productia uzinei de automobile din Craiova a fost reluata in regim normal la inceputul anului 2018. 

In documentul transmis angajatilor Ford din Craiova, conducerea Sindicatului informeaza ca in cadrul adunarii generale din 4 ianuarie 2018 s-au hotarat urmatoarele:

Deschiderea conflictului de muncă la nivelul Societății Ford România.
Stabilirea datei de 10.01.2018 ca dată de desfășurare a referendumului pentru revocarea (scoaterea din funcție) a Mariei Manea din funcția de președinte al Sindicatului Ford Automobile Craiova.
Încurajarea membrilor de sindicat să semneze actele adiționale la Contractul Individual de Muncă (CIM) propuse de patronat.

Sindicalistii de la Ford precizează că procedura este complexă și până la o grevă efectivă poate dura circa două luni. Cu alte cuvinte, greva ar fi posibilă, abia în luna martie.

Sindicatul a transmis patronatului o adresă cu nemulțumirile salariaților, iar dacă răspunsul Ford va fi considerat nemulțumitor, atunci se consideră declanșat conflictul de muncă. Urmează anunțarea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) de către Sindicat, apoi o mediere organizată de ITM, iar dacă și medierea va fi considerată nesatisfăcătoare atunci urmează strângerea de semnături pentru greva de avertisment, urmată de o nouă rundă de strangere de semnături pentru greva propriu-zisă.

În această fază, dată fiind hotărârea Sindicatului din 4 ianuarie 2018, greva este iminentă.

Contractul Colectiv de Muncă (CCM) de la Ford Craiova a expirat în data de 31 decembrie 2017, însă el produce efecte până în 28 februarie 2018. După această dată, din punct de vedere legal, salariații rămân acoperiți doar de CIM.

Stiri pe aceeasi tema

Moise Guran explica ce poate negocia Romania in criza refugiatilor: Deficitul bugetar, intrarea in Schengen, cheltuielile pentru inarmare sau investitiile in infrastructura

Cristiana Petrariu Bota

Jurnalistul Julien Tanase, retinut de DNA dupa ce ar fi santajat un candidat la alegeri din judetul Mures

Cristiana Petrariu Bota

ITP in fiecare an pentru masinile mai vechi de 12 ani. Precizari oferite de Registrul Auto Roman

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult