Greva la ROMATSA. Miercuri, 15 iulie, traficul aerian va fi aproape blocat pentru 2 ore

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 9, 2015 12:33

Greva la ROMATSA. Miercuri, 15 iulie, traficul aerian va fi aproape blocat pentru 2 ore

Greva de avertisment, saptamana viitoare, la ROMATSA. Controlorii de trafic de la ROMATSA vor intra in greva de avertisment miercuri, 15 iulie, blocand traficul aerian pentru 2 ore. Ultimul protest al controlorilor de trafic de la ROMATSA a avut loc in anul 1995. Greva de la ROMATSA nu vine pe fondul unor nemultumiri salariale, ci este un semnal de alarma ca ROMATSA se indreapta spre colaps, potrivit initiatorilor protestului.

Decizia de a intra in greva de avertisment are la baza contractul colectiv de munca care nu a fost negociat, insa nemultumirile angajatilor ROMATSA tin si de organigrama.

Greva de la ROMATSA va tine 2 ore, intre orele 11.00 si 13.00, iar angajatii au obligatia asigurarii a unei treimi din zboruri, prioritate avand urgentele, politia si zborurile SMURD.

CONCEDIERI LA RATB. 3.800 de angajati ai regiei vor fi dati afara. EXCLUSIV

Calatorii care si-au achizitionat bilete in acest interval vor intampina probleme, dat fiind ca pe perioada protestului vor zbura doar 30% din avioanele care erau programate in ziua respectiva.

“Este prima greva din istoria controlorilor din Romania. Nu o facem din motive de bani, mariri de salarii sau alte drepturi, ci pentru că tovarasul general indreapta ROMATSA spre colaps”, sustin initiatorii.

Greva de la ROMATSA este o decizie fara precedent in ultimii 20 de ani cand. Controlorii din trafic ameninta ca daca nu se ajunge la niciun rezultat in urma negocierilor cu conducerea, vor face greva generala.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale si de subiecte penibile,  te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.