5.3 C
România
24 octombrie 2021
Ordonanta 18/2018 pentru modificarea Codului fiscal si pentru declararea si plata asigurarilor sociale pentru persoanele ce obtin venituri extrasalariale - Explicatii
Economie

Grila de salarizare care trebuia sa intre in vigoare la 1 august 2016, retrasa de Guvern

SALARIZARE 2016. Grila de salarizare, care trebuia sa intre in vigoare la 1 august 2016, a fost retrasa de Guvern. Premierul Dacian Ciolos a decis, miercuri, sa retraga ordonanta privind salarizarea bugetarilor, urmand a fi elaborat un nou act normativ. Practiv, guvernantii o vor lua de la capat cu proiectul privind grila de salarizare a bugetarilor.

SALARIZARE 2016. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a anuntat ca ordonanta privind salarizarea bugetarilor a fost retrasa, urmand a se elabora un nou proiect la legea salarizarii, acceptat de sindicate. Potrivit lui Dan Suciu, scopul Executivului este sa vina cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitările fiscal-bugetare pentru 2016-2017.

„Nu vom continua cu acest proiect de ordonanţă de urgenţă. (…) Scopul Guvernului este să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, este singurul nostru scop, în limitările fiscal-bugetare pentru 2016-2017 pe care ni le permitem”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

SALARIZARE 2016. Dan Suciu a mai declarat că au fost înţelese presiunile şi interesul public pentru acest proiect de OUG, iar de joi vor fi reluate discuţiile cu sindicaliştii.

Iti recomandam si: Detalii despre motivele care au dus la retragerea proiectului privind salarizarea

 NOUA LEGE A SALARIZARII 2016. Indemnizatiile parlamentarilor, majorate de Guvern cu aproape 50%

SALARIZARE 2016. Proiectul Ordonantei privind salarizarea bugetarilor, in vigoare de la 1 august 2016. DETALII

„Am înţeles îngrijorările partenerilor sociali, vom discuta cu aceştia începând de mâine”, a afirmat Suciu, precizând că vor fi căutate „soluţii mulţumitoare” pentru aceştia, dar în limia deficitului bugetar. Suciu a precizat că proiectul abandonat de Executiv nu ar fi dus la diminuarea salariului pentru nicio categorie de angajaţi din sistemul bugetar.

SALARIZARE 2016. Decizia de retragere a proiectului privind salarizarea unitara vine dupa o serie de critici aduse de catre liderii sindicali. Sindicalistii au declarat la iesirea de la negocierile de marti ca ministrul le-a promis ca va retrage in sedinta de Guvern de miercuri proiectul.

Potrivit unui lider FSLI, citat de Digi24, proiectul legii salarizarii va fi retras, angajamentul ministrului muncii fiind exprimat in acest sens.

Stiri pe aceeasi tema

Calculator salariu minim 2020. Avantajati sunt romanii cu studii superioare si cu o vechime in munca de cel putin un an

Cristiana Petrariu Bota

Germanii, mai bogati ca niciodata, in umbra crizei elene

Cristiana Petrariu Bota

Proiect de modificare a Codului Fiscal: Cheltuielile salariale cu zilele libere de sarbatori vor fi suportate de la bugetul de stat

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult