SALARIZARE. Noua lege a salarizarii unitare va fi adoptata la 1 iulie 2017 si asumata de Guvern. Veniturile vor fi impartite in doua categorii
Viata bate filmul

GRILA SALARIZARE 2016. Ordonanta privind salarizarea – Ce salarii vor avea medicii, profesorii, militarii, politistii si angajatii din ministere

GRILA SALARIZARE 2016 -SALARII BUGETARI 2016 – ORDONANTA SALARIZARE 2016. Ordonanta privind salarizarea bugetarilor a fost adoptata, miercuri, de Guvernul tehnocrat. Ordonanta reglementeaza, printre altele, salarii noi pentru medici, profesori, militari, politisti, angajatii din ministere si alte categorii de bugetari. Noua grila de salarizare ar urma sa indrepte greselile din ultimii ani in ceea ce priveste salariile din sectorul bugetar. Cel putin asta sustin oficialii Guvernului. 

In salarizarea din sănătate se va stabili, din august 2016, o noua grilă de salarizare cu valori nominale ale salariilor, în vederea eliminării inechităţilor existente. Potrivit oficialilor guvernamentali, prin aplicarea acestei grile se elimină inechităţile salariale pentru toţi cei aproximativ 163.000 de angajaţi din sistemul de sănătate.

GRILA SALARIZARE 2016 – SALARII 2016 – ORDONANTA SALARIZARE 2016. Profesorii sunt cei mai nemultumiti de salariile prevazute in noua ordonanta privind salarizarea bugetarilor. In Invatamant va fi o noua grila de salarizare. Documentul prevede ca, incepând cu luna august 2016, va avea loc şi restructurarea completă a sistemului de salarizare pentru personalul didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, prin stabilirea unei grile de salarizare cu valori nominale ale salariilor, în vederea eliminării inechităţilor existente.

Astfel, pentru un profesor cu studii superioare de lungă durată, grad didactic I, vechime între 1-6 ani, salariul de bază va fi între 1.896 şi 2.361 lei, iar pentru un profesor debutant salariul va fi între 1.700 şi 2.117 lei. Pentru un profesor universitar cu vechime în învăţământ între 6-10 ani, salariul de bază va fi între 2.991-3.465 lei, va creşte gradual, în funcţie de vechime, ajungând, în cazul persoanelor cu peste 40 de ani de vechime la 6.935 de lei.

GRILA SALARIZARE 2016 -SALARII BUGETARI 2016 – ORDONANTA SALARIZARE 2016. Tot de la 1 august se va stabili o creştere suplimentară de aproximativ 10% faţă de restul funcţiilor a salariilor debutanţilor, în vederea creşterii atractivităţii carierei în sistemul de învăţământ.

Iti recomandam si: SALARII 2016. Ordonanta privind salariile bugetarilor, aprobata astazi. Noua grila de salarizare, in vigoare de la 1 august 2016

SALARIZARE 2016. Ce salarii primesc pana la urma profesorii de la Guvernul tehnocrat

Pe ce se duc salariile romanilor. Indicatorul care arata ca Romania este o tara subdezvoltata

GRILA SALARIZARE 2016 -SALARII BUGETARI 2016 – ORDONANTA SALARIZARE 2016. SALARIZARE SI CHELTUIELILE BUGETARE 

Cheltuielile bugetare estimate în 2016 pentru aplicarea noilor măsuri privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice sunt estimate la 873 milioane lei, iar pentru 2017 totalizează 2,6 miliarde lei, informează Executivul.

Ordonanţa de Urgenţă adoptata astazi modifică şi completează OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, în scopul de a îndrepta erorile făcute în ultimii cinci ani în salarizarea sistemului bugetar.

GRILA SALARIZARE 2016 -SALARII BUGETARI 2016 – ORDONANTA SALARIZARE 2016. Sistemul de salarizare pentru personalul bugetar din sănătate şi educaţie va fi restructurat începând cu luna august 2016, iar de aceste modificări vor beneficia aproximativ 650.000 de salariaţi din cadrul tuturor familiilor ocupaţionale.

În cazul personalului din aparatul propriu al ministerelor, eliminarea diferenţelor de salarizare se va face prin acordarea a 70% din nivelul de salarizare al Secretariatului General al Guvernului, însă în situaţia în care salariile de bază calculate la nivelul menţionat sunt mai mici, se păstrează nivelul salariilor aferente lunii iulie 2016.

GRILA SALARIZARE 2016 -SALARII BUGETARI 2016 – ORDONANTA SALARIZARE 2016. În sectorul de Apărare, pentru personalul militar, poliţişti din aceeaşi instituţie publică, respectiv unitate, soldele de funcţie/salariile de funcţie în care nu au fost cuprinse sumele compensatorii corespunzătoare soldei de merit/ salariului de merit la nivelul anului 2009, vor fi stabilite la nivelul în plată al soldelor de funcţie/salariilor de funcţie care cuprind aceste sume compensatorii. Aceste drepturi salariale se vor acorda în două etape: 50% din acestea începând cu luna august 2016 şi 50% începând cu luna august 2017, precizează comunicatul Guvernului.

GRILA SALARIZARE 2016 -SALARII BUGETARI 2016 – ORDONANTA SALARIZARE 2016. Solutia la inechitatea salarială

Ordonanţa reglementează şi situaţia pentru personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor şi nu beneficiază de suma compensatorie inclusă în anul 2010 în salariul de bază, prin acordarea unei sume compensatorii aferentă titlului ştiinţific de doctor stabilită la nivelul similar în plată pentru aceeaşi funcţie, grad didactic, tranşă de vechime în învăţământ şi gradaţie corespunzătoare vechimii în muncă pentru personalul didactic din învăţământ, respectiv grad/treaptă profesională şi gradaţie corespunzătoare vechimii în muncă la celelalte categorii de personal din instituţia, autoritatea publică, unitatea/unitatea similară.

GRILA SALARIZARE 2016 -SALARII BUGETARI 2016 – ORDONANTA SALARIZARE 2016. Totodată, în sistemul de salarizare din sănătate se va stabili, începând cu luna august 2016, o grilă de salarizare cu valori nominale ale salariilor, în vederea eliminării inechităţilor existente.

„Stabilirea unei creşteri suplimentare de aproximativ 10% faţă de restul funcţiilor a salariilor debutanţilor, în vederea creşterii atractivităţii carierei în sistemul public de sănătate. De exemplu, salariul de încadrare al unui medic din unităţi clinice va fi între 2.364 de lei şi 2.944 de lei, în funcţie de vechime, iar al unui asistent medical între 1.960 lei şi 2.441 lei, în raport de vechimea în muncă. Salariul unui medic primar din serviciul de ambulanţă sau primiri urgenţe va fi între 4.371 lei şi 5443 lei. De asemenea, cuantumul salariului lunar brut/soldei brute lunare luat/luate în calcul la stabilirea bursei de rezidenţiat este stabilit la nivelul de 4.749 lei”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, prin aplicarea acestei grile se elimină inechităţile salariale pentru toţi cei aproximativ 163.000 de angajaţi din sistemul de sănătate.

De asemenea, începând cu luna august 2016, va avea loc şi restructurarea completă a sistemului de salarizare pentru personalul didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, prin stabilirea unei grile de salarizare cu valori nominale ale salariilor, în vederea eliminării inechităţilor existente.

Astfel, pentru un profesor cu studii superioare de lungă durată, grad didactic I, vechime între 1-6 ani, salariul de bază va fi între 1.896 şi 2.361 lei, iar pentru un profesor debutant salariul va fi între 1.700 şi 2.117 lei. Pentru un profesor universitar cu vechime în învăţământ între 6-10 ani, salariul de bază va fi între 2.991-3.465 lei, va creşte gradual, în funcţie de vechime, ajungând, în cazul persoanelor cu peste 40 de ani de vechime la 6.935 de lei.

Tot de la 1 august se va stabili o creştere suplimentară de aproximativ 10% faţă de restul funcţiilor a salariilor debutanţilor, în vederea creşterii atractivităţii carierei în sistemul de învăţământ.

Ordonanţa reglementează şi acordarea indemnizaţiei pentru învăţământul special (15% din salariul de bază), a gradaţiei de merit (25% din salariul de bază), a indemnizaţiei de diriginte (10% din salariul de bază), a cuantumului compensaţiilor tranzitorii pentru personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare şi control, dacă acesta îndeplineşte condiţiile de acordare prevăzute de lege.

Nu în ultimul rând, începând cu luna ianuarie 2017, se va introduce un sistem de premiere bazat pe condiţii de reformă şi criterii de performanţă pentru personalul din sistemul de sănătate, iar din luna ianuarie 2018 şi pentru personalul didactic şi didactic auxiliar din învăţământ.

Te-ar putea interesa si: GUVERNUL a propus o noua grila de salarizare pentru PROFESORI

NOUA LEGE A SALARIZARII 2016. Moise Guran ca salariile medicilor si profesorilor trebuie majorate doar dupa ce se fac reforme


Stiri pe aceeasi tema

X FACTOR 30 SEPTEMBRIE 2016. O actrita cunoscuta impresioneaza juriul cu o melodie care imbina rock-ul cu folclorul

Delia Ion

MIREASA PENTRU FIUL MEU, 13 IUNIE 2016: Mirela Boureanu Vaida, alaturi de Paula Chirila – noua prezentatoare MPFM 5

Cristiana Petrariu Bota

MIREASA PENTRU FIUL MEU 9 IULIE 2015. Scene de violenta fizica in interiorul unui cuplu MPFM4?

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult