Scrisoarea lui Grindeanu catre Comisia Europeana ca raspuns la criticile aduse Romaniei
Politica

Grindeanu nu impartaseste ingrijorarea presedintelui Iohannis cu privire la bugetul de stat pe 2017

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marti, la Antena 3, ca nu impartaseste ”ingrijorarea” pe care a transmis-o presedintele Klaus Iohannis cu privire la bugetul de stat pe 2017, dar recunoaste ca este „un proiect ambitios, care cuprinde toate masurile din programul de guvernare”.

”Ingrijorarea, pe care inteleg ca a transmis-o domnul presedinte, eu nu o impartasesc. E adevarat ca este un proiect ambitios si un proiect de buget care contine toate masurile pe care le avem prinse in programul de guvernare si e normal sa fie asa. De asemenea, suntem ambitiosi pe ceea ce inseamna absorbtia fondurilor europene, spre deosebire de anul trecut (…) In momentul cand absorbtia pe fonduri europene e zero, cum a fost anul trecut, daca atragi si un milion de euro esti ambitios”, a spus premierul.

”Iohannis a spus ca mai analizeaza cateva zile”, a mai declarat Grindeanu, intrebat ce i-a spus presedintele cu privire la buget.

Vezi si: Iohannis, dupa discutiile cu Grindeanu: Bugetul este problematic si riscant. Sunt ingrijorat

”Am avut o discutie, cum am mai avut si in urma cu aproximativ doua sau trei saptamani, inainte de a trimite proiectul de buget spre Parlament. De asemenea, a mai fost o discutie pe domeniile specific in CSAT. Nu e un lucru care a venit de pe o zi pe alta. Noi ne-am mentinut punctele de vedere de acum trei saptamani, am venit cu acest proiect de buget in Parlament. In marea sa parte a ramas in aceeasi forma ca si cea propusa de noi (…) Sa fiu cat se poate de clar, nu ieri s-a vazut pentru prima oara bugetul. Au fost intalniri publice intre Guvern si Administratia Prezidentiala acum vreo doua sau trei saptamani, apoi CSAT”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

”Sa stiti ca e nevoie sa intram cat se poate de repede cu un buget aprobat. Nu doar noi ca si Guvern, ci toate institutiile, administratiile locale, judetene. E un intreg lant care depinde de aprobarea Legii bugetului. Si asa suntem intarziati ca si calendar pentru ca a fost aceasta desfasurare si a alegerilor si dupa aceea tot ce stiti…”, a atras atentia seful Executivului.

In privinta masurilor care sunt afectate de intarzierile intrarii in vigoare a Legii bugetului, premierul a precizat ca este vorba de acelea care au impact economic direct.

”Pana la urma e afectata toata administratia si toate institutiile (…) Administratiile locale si cele judetene vor ajunge sasi aprobe bugetul probabil in luna martie, daca vorbil de Consilii judetene si locale”, a aratat Grindeanu.

Articole asemănătoare

Alina Gorghiu il ataca pe Victor Ponta pe tema autostrazilor

Lucy Ionesco

Tudorel Toader catre Kovesi: Nu m-ati convins. Maine aveti bilantul si trebuia sa-mi trimiteti raportul, dar nu l-ati trimis. Mi-ati trimis si o invitatie, dar nu voi veni

Ioana Badulescu

Tariceanu, urmarit penal pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului

Bogdan