Sorin Grindeanu
Breaking News

Grindeanu, votat de comisiile din Senat si Camera Deputatilor pentru a prelua sefia ANCOM

Fostul premier Sorin Grindeanu a fost votat, marti, de comisiile din Senat si Camera Deputatilor pentru a prelua sefia Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Grindeanu a primit unda verde de la Comisia economica, industrii si servicii din Senat si de la Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor din Camera Deputatilor.

Cele doua comisii au adoptat un raport favorabil privind nominalizarea fostului premier Sorin Grindeanu pentru functia de presedinte al ANCOM. Propunerea a fost adoptata cu 15 voturi „pentru”, 7 „impotriva” si o abtinere.

Asadar Sorin Grindeanu revine în prim plan, cu ajutorul partidului care l-a dat jos din fruntea guvernului. El a fost propus de premierul Mihai Tudose sa conduca ANCOM, iar comisiile de specialitate din Parlament s-au conformat. Inlaturat de la Palatul Victoria in urma cu patru luni chiar de sefii din PSD, Grindeanu s-a prezentat astazi la votul Parlamentului pentru a ocupa aceasta functie.

Sorin Grindeanu a declarat, în cadrul audierii sale în comisiile parlamentare pentru postul de președinte al ANCOM, că îndeplinește criteriile pentru această funcție, inclusiv pe cel al neapartenenței la un partid politic, întrucât a fost exclus din PSD.

”Să știți că statutul meu în acest moment este apolitic. Nu sunt membru de partid, așa că îndeplinesc unul dintre criterii. Știți foarte bine de ce, fiind exclus în urmă cu vreo patru luni (…) Cred că toată țara știe acest lucru”, a declarat Sorin Grindeanu la audierea sa de către Comisia economică a Senatului și Comisia pentru tehnologia informației a Camerei Deputaților.

La începutul ședinței, senatorul PNL Daniel Zamfir a cerut comisiilor reunite să respingă propunerea încă dinaintea audierii lui Grindeanu.

”Când ați fost demis din functia de prim-ministru la inițiativa PSD s-a spus atunci că sunteți manevrat de niște forțe obscure.

De asemenea, dumneavoastră ați spus despre președintele partidului că joacă tenis cu sistemul, că a pupat ghipsul sistemului și așa mai departe.

Din punctul meu de vedere, în această situație cred că nu puteți ocupa această funcție, indiferent că ați avut dumneavoastră dreptate sau președintele partidului.

Funcția de președinte ANCOM este o funcție extrem de importantă, ori dacă dvs. sunteți manevrat de forțe obscure, este o situație extrem de gravă”, a declarat Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice din Senat.

Cererea lui Zamfir a fost respinsă, iar apoi Grindeanu și-a prezentat parcursul profesional. ”Nu am niciun fel de teamă și nu am cu ce a mă ascunde și nu am de ce să-mi fie rușine”, a precizat Grindeanu, referindu-se la spusele lui Zamfir.

Grindeanu a mai afirmat că Adrian Diță, care a demisionat din funcția de președinte al ANCOM, ”a ales decizia corectă, aceea de a demisiona, neexistând o procedură legală pentru a fi demis”. ”Una din cauzele pentru care a răvășit această instituție a fost îndepărtarea a peste 30 de specialiști”, a comentat. fostul premier.

Stiri pe aceeasi tema

Klaus Iohannis va candida pentru un nou mandat de presedinte al Romaniei. Anuntul a fost facut la Sibiu

Ioana Badulescu

Reducere TVA de la 19% la 16% din 2020. Proiectul aduce si alte modificari la Codul fiscal

Cristiana Petrariu Bota

Autoarea raportului Colectiv, Elena Copaciu: Ministerul Sanatatii nu ne-a pus la dispozitie date. Raportul a fost facut cu informatii primite de la rudele victimelor

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult